Butiken håller stängt tillsvidare. Webbordrar skickas som vanligt. Provlyssning går att tidsboka.

   DSPeaker Anti-Mode 8033S-II

St
Lägg i Kundvagn!
Slut på lager, E-posta för status
Produktkod: 12372

Beskrivning

Automatisk subwoofer-kalibrering som effektivt motverkar resonanser i rummet

Ett typiskt lyssningsrum uppvisar resonanser i basregistret, vilket drabbar även den bästa tänkbara subwoofern. Musikens inneboende detaljer maskeras av rumsresonanserna, som beslöjar ljudet med sitt sirapssega bullrande. Problemet är som mest uttalat när subwoofern är placerad nära väggar eller i rummets hörn. Ljudvågorna för bas är väldigt långa och kraftfulla och är därmed svåra att dämpa. Anti-Mode-teknologin eliminerar resonanserna från både högtalare och rum, genom automatiska equalizer-justeringar i både amplitud- och tidsdomän, med mycket noggrann digital signalbehandling och anti-phasing-teknologi. På detta sätt kan lyssnaren höra ända ner till de lägsta frekvenser subwoofern kan återge. Även transientåtergivningen förbättras dramatiskt och basen blir mycket mer kontrollerad.

Räcker inte autokalibreringen i min AV-receiver?
Nej. Frekvenssvepen som en hemmabioreceivers mätning använder är väldigt korta, så systemet får ingen en chans att "höra" vid vilka frekvenser det finns resonanser i rummet. Frekvenssvepen som genereras i DSPeaker Anti-Mode:s mätningar är flera sekunder långa, och kan höra och korrigera nivåerna på problemfrekvenserna. Det gäller att sänka dem precis lagom mycket, och lagom brant, så att utsignalen tillsammans med rummets förstärkning hamnar precis rätt. Skillnaden före/efter är förbluffande! Det är också väldigt lätt att jämföra det kalibrerade läget med det okalibrerade genom en knapptryckning på "Bypass".


TEST/MÄTNING: FÖRE KALIBRERING

DSPeaker mätning före kalibrering
FÖRE: Bilden visar vårt test och vår mätning av basresponsen i ett typiskt rum. 12-tums subwoofer utan delningsfrekvens inställd. Kurvan ska vara så jämn som möjligt för att basen ska låta bra, men i och med att ljudvågorna för bas långa, flera meter, så blir hela rummet som en baslåda. Vissa frekvenser förstärks ytterligare, andra frekvenser tappar i kraft när energin krockar. Resultet blir onödigt mycket kraft på vissa frekvenser, som kan ge missljud i rummet samt en bumlig och dånande bas. Och eftersom andra frekvenser överröstas, och i vissa fall får så kallade utsläckningar får man ett basljud med färre detaljer.

TEST/MÄTNING: EFTER KALIBRERING

DSPeaker mätning efter kalibrering
EFTER: Denna bild visar hur basresponsen kan bli efter kalibrering med DSPeaker Anti-Mode. Topparna är undertryckta så att ljudet på problemfrekvenserna spelas upp på lägre nivå än de ursprungligen gjort, men rummet hjälper till att förstärka upp dem till rätt nivå. Dalarna, eller dipparna, i frekvensgången har därmed också jämnats ut eftersom alla frekvenser får rätt förutsättningar för att hamna på samma nivå. I och med jämnare nivåer på alla frekvenser så går det även att höja totala ljudnivån för bas.


Mätningarna är gjorda med XTZ Room Analyzer II Pro - ett avancerat system för att mäta rummets akustik.

 

 

LÄTT ATT ANVÄNDA
DSPeaker Anti-Mode 8033S-II är mycket användarvänlig. Kalibreringsprocessen är helt automatisk, och genererar frekvenssvep till mikrofonen på den önskade lyssningsplatsen (eller flera mätpunkter) och mäter den kombinerade överföringsfunktionen av subwoofer/rum-systemet. Kalibreringen startas enkelt med en knapptryckning och behöver bara göras en gång, sedan kopplar man ur mikrofonen.

DSPeaker Anti-Mode ska sitta ansluten mellan förstärkarens pre-out-utgång för höger och vänster ljudkanal (L och R) och ingången på subwoofern. DSPeaker Anti-Mode 8033S-II har vanliga RCA-kontakter (2 in, 2 ut), sådana som finns på majoriteten av alla förstärkare. Insignalen tas från pre-out L + R på förstärkaren. Utsignalen kopplas till lågnivåingången på subwoofern.

Dubbla ingångar
DSPeaker Anti-Mode 8033S-II har, till skillnad från Anti-Mode 8033 Cinema, dubbla ingångar (höger + vänster RCA). Signalerna tas från förstärkare med så kallad "pre-out" för höger och vänster ljudkanal. Utsignalen från Anti-Mode 8033S-II kopplas sedan till lågnivåingången på subwoofern.


Kalibrera i vilken ordning?

DSPeaker har en latens på 2,7 ms, så se till att köra DSPeaker Anti-Mode-kalibreringen först och AV-receiverns/förstärkarens autokalibrering efteråt (om den har sådan), så blir nivån och fördröjningen på signalen rätt.

 

TVÅ SUBWOOFERS

Det går också alldeles utmärkt att kalibrera dubbla subwoofers, eftersom båda subbarna får samma signal. Mätningen som görs ska plocka upp ljudet från båda subbarna eftersom de påverkar varandra.

Dubbla utgångar
Det finns dubbla utgångar från Anti-Mode 8033S-II. De är fortfarande mono. Ena skickar ut sub-signalen med normal fas (0 grader) och den andra skickar ut sub-signalen med omvänd fas (180 grader). Det är ett enkelt sätt att använda dubbla subwoofer i mono. Om de ska få exakt samma signal får man använda fasomkopplaren på den subwoofer som är ansluten till utgången från Anti-Mode 8033S-II med omvända fas.


SPECIFIKATIONER
Strömförbrukning: 1,2 W
Ingångskänslighet: Linjenivå (1,0 Vrms nominellt, 1,75 Vrms max)
Frekvensomfång (-3 dB): 5-250 Hz
Dynamikomfång (unweighted): > 92 dB

Korrigeringsomfång: 16 - 250 Hz
Latens: 2.7 ms
Anti-Mode-filter: 36
Lift-filter: 20 Hz, 30 Hz, 35 Hz

 

MANUAL (PDF)

http://www.dspeaker.com/fileadmin/datasheets/dspeaker/antimode8033CinemaSIIen.pdf

Relaterade Produkter

XTZ Room Analyzer 2 Pro är ett avancerat system för att mäta rummets akustik. Tolerans ± 1 dB.
Automatisk subwoofer-kalibrering som effektivt motverkar resonanser i rummet. Ansluts mellan förstärkarens subwoofer-utgång och subwoofern.
St
Köp!
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).