XTZ Sub amp SA-1

20194
4 490 kr
Nya subförstärkaren XTZ SA-1 med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS, DSP-baserad signalprocess och inbyggd PEQ. Garanti 5 år.
In stock
1
Product Details
Brand: XTZ
GTIN (EAN): 7340030420267
: 1 styck

XTZ Sub amp SA-1 - med bästa klass-D tekniken från ICEpower®

Nya slutsteget/subförstärkaren XTZ SA-1 är byggd med bästa klass-D-tekniken från ICEpower® på 700 Watt RMS och sitter bland annat i nya XTZ SUB 10.17 Edge och XTZ SUB 12.17 Edge. XTZ SA-1 är en mer avancerad förstärkare än tidigare i förstärkare i SUB 17-serien med bland annat högre uteffekt och förbättrad impulskontroll. ICEpower-moduler används i många väldigt påkostade high-end konstruktioner tack vare sin extrema prestanda (S/N på 117 dB) och enorma effekt kontra storlek. Denna förstärkare har en avancerad digital signal-processor (DSP) som ger förstärkaren extrem kontroll över elementet, och med två EQ-verktyg har den oöverträffade inställningsmöjligheter (EQ-lägen: REF, EQ1 & EQ2 samt PEQ).

Passar (bland annat):
- XTZ SUB 10.17 Edge
- XTZ SUB 12.17 Edge
- XTZ SUB 10.17
- XTZ SUB 12.17
- XTZ Spirit Sub 12
- XTZ 99 W10.16
- XTZ 99 W12.16
- XTZ SUB 12.18ICE

OBS!
Välj vilken modell av subwoofer från XTZ som slutsteget ska vara till i menyn "Firmware" ovan, eller välj Neutral DSP om du ska ha slutsteget till ett eget bygge. Då läggs mjukvara in där DSP-inställningarna är neutrala och inte är anpassade till någon särskild XTZ-subwoofer.


• 700 Watt RMS
• S/N: 117 dB
• ICEpower-teknologi
• Försteg utvecklat av XTZ och ICEpower
• 4 mm aluminiumplåt
• DSP-baserad signalprocess
• Inbyggd parametrisk EQ (PEQ)
• 5 års garanti

Inbyggd PEQ

Nytt är även en inbyggd parametrisk EQ (PEQ) där man kan välja en frekvens mellan 30 Hz och 120 Hz och justera den mellan -9 dB och +9 dB. Ett mycket kraftfulltverktyg för att kunna anpassa subwoofern efter rummets akustiska egenskaper.


För att använda den här funktionen på bästa sätt rekommenderar vi att du använder en mätutrustning som "XTZ Room Analyzer II Pro" för att se hur lyssningsområdet fungerar. Börja med Realtidsanalys (RTA) och mät (i öronhöjd) olika ställen på din lyssningsplats, Då kan man se om ett visst frekvensområde har ett upprepande mönster, till exempel en "dipp" eller "topp". Ställ in PEQ på "On", sätt sedan förstärkningen till antingen +9 eller -9 för att se vilken frekvens som är påverkad. Trimma in frekvensen till rätt plats och justera förstärkningen för att balansera en dipp eller en topp.

Ljudjusteringar
På panelen i 4 mm aluminium har XTZ SA-1 ovanligt många möjligheter att justera ljudet. Med DSP-baserad signalprocess finns 3 st EQ-lägen (REF, EQ1, EQ2). EQ "REF" (referens) ger maximalt djup i basen och en helt linjär respons, "EQ1" filtrerar lite av de allra lägsta frekvenserna för att anpassa ljudet i vanligt rum med hög "room-gain". "EQ2" lyfter även de övre basfrekvenserna för att uppnå en ”punchig” bas och passar bättre i små rum.

EQ REF - Ger en utökad frekvensåtergivning för den allra djupaste basen, men försiktighet bör vidtas för att säkerställa att de lägre frekvenserna inte är överrepresenterade och kan därmed ge en "långsam" basåtergivning beroende på rummets geometri, placering av basen och lyssningspositionen.

EQ 1 - Är en direkt motåtgärd till en "långsam" basåtergivning på grund av rummets efterklang och därmed överrepresenterade låg bas. Genom att höja nedre gränsfrekvens kommer basen att bli mer kontrollerad.

EQ 2 - Ger även mer energi i övre basområdet vilket ger en mer "punchig" och "snabb" basåtergivning.

Funktioner

- Volym (gain)

- Frekvens variabel 30 Hz - 170 Hz (låg-pass)

- Fas steglös 0-180 grader

- 3 st EQ-lägen (REF, EQ1, EQ2)

- 1 st PEQ-filter (variabel 30 Hz - 120 Hz, +/- 9 dB)

- Low pass OFF

Effekt
1045 W Peak / 700 W RMS, Class-D, ICEpower®

Ingångar/utgångar
- 1 x RCA , 1 x XLR + 1 x XLR bypass UT

Övrigt
- Konsumtion (Standby: 0,17 W | Tomgång: 22 W)
- Mått (B x H) 265 mm x 300 mm
- Inbyggnadsdjup 60 mm
- Installationshålet behöver vara ca 241 x 276 mm
- Garanti 5 år

Bruksanvisning / Manual XTZ SA-1: Ladda ner (PDF)

Save this product for later