XTZ Spirit 11 Matte Black

20004
7 990 kr
Stilrena golvhögtalare med mattsvart högkvalitativ polerad flerlagerslack i nya XTZ Spirit-serien. Dubbla 6,5-tums bas/mellanregister med lång slaglängd ger slagkraftig och tight bas.
Out of stock
1
Product Details
Brand: XTZ
GTIN (EAN): 7340030417342
: 1 par


XTZ Spirit 11 - Golvhögtalare med fullskaligt ljud och finess

Svårslagen stereo/hemmabiohögtalare - XTZ Spirit 11 ger ett storslaget ljud fullt med detaljer. Diskanten är en egenutvecklad 25 mm silkesdome och monterad i en waveguide för att effektivt kontrollera spridningsmönstret, öka verkningsgrad och uppnå låg distorsion vid höga ljudtryck. Waveguiden är grunden till att spridningen är kontrollerad och jämn. Mid/bas-elementen är framtagna i vårt eget laboratorium och är perfekt anpassade för att prestera i kabinettet tillsammans med diskanten. Dynamiken, impulsförmåga och balansen i ljudet är fantastisk för denna prisklass och sträcker sig ifrån djup bas till de högsta frekvenserna med sådan precision att gåshud är ofrånkomlig vid njutning av musik och film.


Element

25 mm silkesdiskanten är specialanpassad för Spirit-serien och är därför perfekt tillsammans mid/bas-elementen. Tack vare waveguiden i diskanten, har såväl spridningmönster och effektiviteten optimerats och distorsion minimerats. De två 6 1/2”-mid/baselementen är av egen utveckling och ger precision både vid låga och höga ljudnivåer. Dessa element i världsklass har lång slaglängd och kan därmed återge en slagkraftig och tight bas.


Ljudinställningar

Varje rum har unika akustiska egenskaper och därför har Spirit serien utrustats med möjligheter att ändra karaktären på högtalaren. På baksidan av Spirit 11 finns det en jumper, med vilken du kan justera diskant-nivån till den aktuella rumsakustiken eller din personliga preferens. Väldigt användbar i moderna hem där stora reflekterande ytor och lite dämpande material är vanligt. Det är dessutom möjligt att stänga eller öppna basreflex-portarten på baksidan, med den medföljande pluggen, för att ändra högtalarens grundläggande egenskaper mellan basreflex och sluten konstruktion. Om exempelvis porten är stängd, så kommer högtalaren att spela mindre djupt, vilket underlättar när högtalaren behöver placeras nära en vägg.


Kabinett

Spirit 11:s MDF-kabinett är utrustat med en hela 25mm tjock frontbaffel och 18mm starka sidoväggar förstärkta med interna stag. Tillsammans ger detta en stabil och robust högtalare. För att ytterligare minimera de interna resonanserna, har en stor mängd dämpande material använts.


Lacken

Den applicerade polerade flerlagerslacken försäkrar ett utmärkt kvalitetsintryck. I matt svart såväl som matt vit, så visar Spirit 11 tveklöst var uttrycket ”ljudmöbler” har sitt ursprung. Den klassiska men samtidigt moderna konstruktionen bidrar till denna högtalares tidlösa estetik.


Terminal

Den guldpläterade skruvterminalen garanterar ett optimal kontakt och anslutning för dina högtalarkablar. På så vis kan en säker anslutning med bästa möjliga signalöverföring. Dessutom innehåller terminalen en jumper för justering av diskantnivån.


Frontskydd

Frontgrillen skyddar för det första elementen från damm och för det andra från möjlig skada. För att försäkra perfekt ljudöverföring, är tyget ljudtransparent och har minimal påverkan på högtalarens ljud.


SPECIFIKATIONER

Konstruktionstyp: 2-vägs Golvhögtalare
Diskantregister: 1 x 25 mm (1") dome tweeter (Multi-coated in Waveguide design)
Mellan- & Basregister: 2 x 180 mm (6,5") Cocentric Dual Layer C-ABS Elektrodynamisk mellan-/basregister (Cellulosa fiber & acrylonitrile butadiene styren)
Frekvensrespons: 34 - 22.000 Hz Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 87 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: Kortsiktigt: 400 W, IEC 268-5 | Långsiktigt: 180 W, IEC 268-5
Frontskydd: Svart tyg
Fötter: 4 x Gummispikar (M6 gänga)
Terminal: Guldpläterad
Ljudinställningar: Basreflex / Sluten (2 portar), Diskant: Justerbar i 2 olika lägen
Dimensioner: 190 x 1000 x 320 mm (B x H x D) (Höjd inkl. fötter)
Vikt: 21 kg
Färg: Mattsvart
Garanti: 5 år
Kvantitet: 1 par

Save this product for later