XTZ SUB D12.17 EDGE Mattsvart demo

20566
12 990 kr
Demoexemplar av D12.17 Edge
In stock
1
Product Details
Brand: XTZ
MPN: 20314
GTIN (EAN): 7340030413351
Color: Matte Black
Condition: Used
Enheter i produkten: 1 piece

XTZ SUB D12.17 EDGE - Aktiv subwoofer med ljudteknik från ICEpower®

D12.17 EDGE är en konceptmodell där D står för "Duo", Duo innebär två 12" aktiva baselement som är placerade back-to-back för att eliminera vibrationer. Konceptet är framtaget för att förverkliga en helt kompromisslös kabinett-stabilitet och ett nyutvecklat baselement. D12.17 använder den förstärkarmodulen XTZ SA-1 som är inkluderad i nya SUB17 EDGE-serien. Med SA-1 har vi lyckats kräma ut 1000W RMS och DSP-optimerat "symbiosen" mellan kabinett och baselementen. Helt enkelt en otroligt kraftfull subwoofer som funkar lika bra till musik som film med sina unika inställningsmöjligheter.


Nyutvecklad klass-D förstärkare med ICEpower®

Subwoofern SUB D12.17 EDGE använder en helt ny subwoofer-förstärkare SA-1 som bygger på ljudteknik från ICEpower®. ICEpower-moduler används i många väldigt påkostade konstruktioner tack vare sin extrema prestanda (S/N på 117 dB) och enorma effekt kontra storlek. SA-1 är en mer avancerad förstärkare än tidigare i förstärkare i SUB 17-serien med bland annat högre uteffekt och förbättrad impulskontroll. Denna förstärkare har en avancerad digital signal-processor (DSP) som ger förstärkaren extrem kontroll över elementet, och med två EQ verktyg har den oöverträffade inställningsmöjligheter (EQ-lägen: REF, EQ1 & EQ2 samt PEQ)
BaselementD12.17 & DS12.17 inkluderar nyutvecklade baselement. Nytappningen bygger på de framgångsrika tekniker som används i SUB17-baselementet, så som det styva konmaterialet och en mycket stark magnet som ger ett otroligt snabbt element. Vilket kan producera fantastiska ljudtrycksnivåer med stor dynamik och ändå förbli trogen källjudet. Det har lagts mycket arbete på att ta fram ett riktigt bra material, då kombinationen av vikt och styvhet är en av de mest kritiska faktorerna i elementkonstruktion. Baselementet måste också göra stora konrörelser för att generera maximalt ljudtryck. Så för att få linjäritet har XTZ utvecklat en speciell gummiupphängning av NBR (Nitrilbutadiengummi).Vi har också ökat diameter på talspolen för ytterligare ökad linjäritet och kontroll. Den ökade talspolen ökar också effekttåligheten med bättre avkylningsförmåga, det innebär att elementet kan pressas hårade med bibehållen kontroll och integritet.
Andra optimeringsmetoder och tekniker använda för utveckling av vårt baselement:

    • FEA-optimerat magnetfältsdesign med ett smalt och fokuserat magnetfält
    • Använder KLIPPELs laserbaserade testsystem
    • Stor aluminiumkortslutningsring för att minimera och få lägre icke-linjär distorsion


Ljudjusteringar

På bakpanelen i 4 mm aluminium har SUB D12.17 EDGE ovanligt många möjligheter att justera ljudet med hjälp av 3 st EQ-lägen (REF, EQ1, EQ2). EQ "REF" (referens) ger maximalt djup i basen och en helt linjär respons, "EQ1" filtrerar lite av de allra lägsta frekvenserna för att anpassa ljudet i mindre rum med hög "room-gain". "EQ2" lyfter även de övre basfrekvenserna för att uppnå en ”punchig” bas.Utöver EQ-lägena finns ett ställbart PEQ-filter mellan 30 Hz - 120 Hz.


EQ REF - Ger en utökad frekvensåtergivning för den allra djupaste basen, men försiktighet bör vidtas för att säkerställa att de lägre frekvenserna inte är överrepresenterade och kan därmed ge en "långsam" basåtergivning beroende på rummets geometri, placering av basen och lyssningspositionen.

EQ 1 - Är en direkt motåtgärd till en "långsam" basåtergivning på grund av rummets efterklang och därmed överrepresenterade låg bas. Genom att höja nedre gränsfrekvens kommer basen att bli mer kontrollerad.

EQ 2 - Ger även mer energi i övre basområdet vilket ger en mer "punchig" och "snabb" basåtergivning.


SPECIFIKATIONER

Konstruktionstyp 2 X 12" Aktiv subwoofer (Sluten)
Basregister 2 x 300 mm (12") High-Speed Ultra-Long-Stroke (Polymerförstärkt bomull)
Förstärkare 1 x High-End Class-D-förstärkare (SA-1)
Frekvensrespons 19 Hz - 180 Hz (+/- 3dB)
Effekt 1000 W RMS, Class-D, ICEpower®
S/N 117 dB
Fas Variabel 0° - 180°
Delningsfrekvens Variabel 30 Hz - 170 Hz, Bypass
Terminal 2 x RCA, 1 x XLR, 1 x XLR Passthrough
Ljudinställningar 3 x EQ (REF, EQ1, EQ2), PEQ-filter (Variabel frekvens och gain)
Parametrisk EQ (PEQ) Variabel 30 Hz - 120 Hz | +/- 9 dB
Frontskydd Svart Galler
Fötter 4 x Gummispikar (M6-gänga)
Dimensioner 450 x 550 x 550 mm (B x H x D)
Vikt 53 kg
Färger Mattsvart
Garanti 5 år
Kvantitet 1 st
Konsumtion Standby: 0,17 W | Tomgång: 22 W
Save this product for later