XTZ SUB 12.17 Edge Matte Black

20224
8 990 kr
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS
Out of stock
1
Product Details
Beräknad leverans: Slutet av juli
Brand: XTZ
MPN: 20224
GTIN (EAN): 7340030413290
Color: Matte Black
Condition: New
: 1 styck

XTZ SUB 12.17 EDGE - Bäst i test!


Aktiv subwoofer med ljudteknik från ICEpower®

Genom att vidareutveckla den tidigare mycket populära modellen, SUB 12.17, måste SUB 12.17 EDGE uppfylla mycket höga förväntningar på kraft och precision. Denna nya SUB 17 EDGE-serien har ännu bättre prestanda. Den helt nyutvecklade klass-D förstärkaren är byggd på ICEpower-teknik som kan leverera 700 Watt RMS och har häpnadsväckande kontroll över högtalarkonen. Förstärkaren har en 4 mm tjock aluminiumplatta, försteg utvecklat av XTZ och ICEpower, har DSP-baserad signalprocess och ställbart PEQ-filter. Elementet är det samma som tidigare, och är mycket styvt och samtidigt extremt lätt för att uppnå högsta precision och maximal verkningsgrad.


Nyutvecklad klass-D förstärkare med ICEpower®

Subwoofern SUB 12.17 EDGE använder en helt ny subwoofer-förstärkare SA-1 som bygger på ljudteknik från ICEpower®. ICEpower-moduler används i många väldigt påkostade konstruktioner tack vare sin extrema prestanda (S/N på 117 dB) och enorma effekt kontra storlek. SA-1 är en mer avancerad förstärkare än tidigare i förstärkare i SUB 17-serien med bland annat högre uteffekt och förbättrad impulskontroll. Denna förstärkare har en avancerad digital signal-processor (DSP) som ger förstärkaren extrem kontroll över elementet, och med två EQ verktyg har den oöverträffade inställningsmöjligheter (EQ-lägen: REF, EQ1 & EQ2 samt PEQ)

Element

Till följd av egen utveckling, har elementet av SUB 12.17 EDGE utvecklats från element i Cinema-serien som är hyllad för sin precision och kraft. Detta höghastighetselement är tillverkat av extremt lätta, men samtidigt styva, material där impulsbeteende och noggrannhet är tagits i beaktning. Klass-D förstärkaren med ICEpower-teknologi producerar både kontrollerad och djup bas i hemmabio-rummet, samt inför en god grund för att njuta av musik. Med dess låga distorsion vid lång slaglängd och höga verkningsgrad, skapas utrymme för maximal dynamik och högt ljudtryck.

Kabinett

Det massiva kabinettet för SUB 12.17 EDGE består av 25 mm MDF som har en stor mängd interna tvärstag för att säkerställa maximal stabilitet. Mängden materia och förstärkning leder till den höga vikten på SUB 12.17 EDGE. Dessutom den enorma stabiliteten hos denna konstruktion dämpar eventuella resonanser effektivt och ger elementet en idealisk miljö. Kombinerat med dämpande material, spelar subwoofern med en maximal kontroll och högsta dynamik. I och med den perfekta storleken av kabinettet kontra elementets parametrar så är basen extremt noggrann och exakt.

Lacken

SUB 12.17 EDGE kan helt integreras i allas hem tack vare de tre olika färgerna; mattsvart, högblank svart och mattvit. Den multiskiktade färgen är noggrant slipad och polerad och garanterar därmed ett sofistikerat utseende. Rundade kanter ger ett mer kompakt utseende.

Terminal

Den bakre terminalen har både RCA- och XLR-ingångar vilket gör att SUB 12.17 EDGE även kan användas i studiomiljöer. Lågpass-frekvensen, gain/volym och fasen kan justeras steglöst. Du hittar också omkopplaren för EQ-val här, samt den parametriska EQ:n (PEQ).

Frontskydd

Det akustiska material som används för fronten på subwoofern är visuellt täckande men samtidigt transparent för ljud. Det skyddar elementet från potentiella skador utan att kompromissa med ljudkvaliteten. Vit eller svart frontskydd kan köpas separat, för fri kombination av färger.

Baselement


Detta långslagiga element kallas "high speed" eftersom det har ett mycket lätt, styvt konmaterial och en mycket stark magnet som ger ett otroligt snabbt element. Det kan producera fantastiska ljudtrycksnivåer med stor dynamik och ändå förbli trogen källjudet. Det har lagts mycket arbete på att ta fram ett riktigt bra material, då kombinationen av vikt och styvhet är en av de mest kritiska faktorerna i elementkonstruktion. Baselementet måste också göra stora konrörelser för att generera maximalt ljudtryck. Så för att få linjäritet har XTZ utvecklat en speciell gummiupphängning av NBR (Nitrilbutadiengummi). Ytterligare fördelar med XTZ egendesignade element inkluderar:


    • FEA-optimerat magnetfältsdesign med ett smalt och fokuserat magnetfält
    • Använder KLIPPELs laserbaserade testsystem
    • Stor aluminiumkortslutningsring för att minimera och få lägre icke-linjär distorsion
    • Talspole med effektiv kylning ger väldigt hög effekttålighet

Room Tuning


SUB 12.17 EDGE låter dig anpassa ljudkaraktären efter den typ av ljud du vill ha, och anpassa basen till olika rum. De två basportarna har olika längd vilket gör att det finns 4 st grundkaraktärer att välja mellan. Vidare finns 3 st EQ-lägen (REF, EQ1, EQ2) för ytterligare justeringar. Självklart finns även optimering av fas, delningsfrekvens och volym. En nyhet med SUB 17 EDGE, utöver EQ-lägena, är ett ställbart PEQ-filter mellan 30 Hz - 120 Hz. Som med "Gain"-kontrollen kan man justeras mellan -9 dB och +9 dB. Det är ett nytt och mycket kraftfullt verktyg för att kompensera för problem med rummets akustik och motverka rumsmoder och -noder. Sammantaget är SUB 12.17 EDGE väldigt unik som ger så många möjligheter till finjustering av ljudet vilken garanterar att den kommer att passa och fungera i alla olika rum och miljöer.


Inbyggd PEQ

En parametrisk equalizer (PEQ) är ett justerbart filter och ett mycket kraftfullt verktyg där användaren kan rikta och kompensera problem med rumsmoder och -noder som är unika för varje lyssningsområde. För att använda den här funktionen på bästa sätt rekommenderar vi att du använder en mätutrustning som "XTZ Room Analyzer II Pro" för att se hur lyssningsområdet fungerar. Börja med Realtidsanalys (RTA) och mät (i öronhöjd) olika ställen på din lyssningsplats, Då kan man se om ett visst frekvensområde har ett upprepande mönster, till exempel en "dipp" eller "topp". Ställ in PEQ på "On", sätt sedan förstärkningen till antingen +9 eller -9 för att se vilken frekvens som är påverkad. Trimma in frekvensen till rätt plats och justera förstärkningen för att balansera en dipp eller en topp.

Ljudjusteringar

På bakpanelen i 4 mm aluminium har SUB 12.17 EDGE ovanligt många möjligheter att justera ljudet med hjälp av 3 st EQ-lägen (REF, EQ1, EQ2). EQ "REF" (referens) ger maximalt djup i basen och en helt linjär respons, "EQ1" filtrerar lite av de allra lägsta frekvenserna för att anpassa ljudet i mindre rum med hög "room-gain". "EQ2" lyfter även de övre basfrekvenserna för att uppnå en ”punchig” bas.Utöver EQ-lägena finns ett ställbart PEQ-filter mellan 30 Hz - 120 Hz. Dessutom kan SUB 12.17 EDGE justeras med hjälp av medföljande pluggar för basreflexrören. Om båda rören är stängda beter sig SUB 12.17 EDGE som en sluten lådkonstruktion med maximal precision och en tidigare avrullning av basresponsen. Med öppen port/portar jobbar subwoofern som basreflexkonstruktion för att uppnå maximalt ljudtryck.

EQ REF - Ger en utökad frekvensåtergivning för den allra djupaste basen, men försiktighet bör vidtas för att säkerställa att de lägre frekvenserna inte är överrepresenterade och kan därmed ge en "långsam" basåtergivning beroende på rummets geometri, placering av basen och lyssningspositionen.

EQ 1 - Är en direkt motåtgärd till en "långsam" basåtergivning på grund av rummets efterklang och därmed överrepresenterade låg bas. Genom att höja nedre gränsfrekvens kommer basen att bli mer kontrollerad.

EQ 2 - Ger även mer energi i övre basområdet vilket ger en mer "punchig" och "snabb" basåtergivning.


Portavstämning - hög frekvens - Utan pluggar i portarna kommer subwoofern att ge en "snabb" och "kraftfull" bas karaktär. Den kommer att producera ökad återgivning högre upp i frekvensområdet.

Portavstämning - medel hög frekvens - Om den vänstra porten på subwoofern är blockerad och den högra porten är öppen, kommer detta att ge en bas med en ökad återgivning av medel höga frekvenser.

Portavstämning - låg frekvens - Om den högra porten på subwoofern är blockerad och den vänstra porten är öppen, kommer detta att ge en djup bas med en ökad återgivning i de lägre frekvenserna.

Sluten låda - Med båda portarna blockerade jobbar subwoofern som sluten låda och det ger en torr och kontrollerad bas karaktär med en jämn avrullning.SPECIFIKATIONER XTZ SUB 12.17 EdgeKonstruktionstyp 12" Aktiv hybrid subwoofer (Basreflex / Sluten)
Basregister 1 x 300 mm (12") High-Speed Ultra-Long-Stroke (Polymerförstärkt bomull)
Förstärkare 1 x High-End Class-D-förstärkare
Frekvensrespons 18 - 180 Hz (+/- 3 dB)
Effekt 1045 W Peak / 700 W RMS, Class-D, ICEpower®
S/N 117 dB
Fas Variabel 0° - 180°
Delningsfrekvens Variabel 30 Hz - 170 Hz, Bypass
Terminal 2 x RCA, 1 x XLR, 1 x XLR Passthrough
Ljudinställningar Basreflex / Sluten (2 portar), 3 x EQ (REF, EQ1, EQ2), PEQ-filter (Variabel frekvens och gain)
Parametrisk EQ (PEQ) Variabel 30 Hz - 120 Hz | +/- 9 dB
Frontskydd Svart
Fötter 4 x Gummispikar (M6-gänga)
Dimensioner 395 x 510 x 400 mm (B x H x D) (Höjd inkl. fötter)
Vikt 25,9 kg
Färger Mattsvart, högblank svart, mattvit
Garanti 5 år
Kvantitet 1 st
Konsumtion Standby: 0,17 W | Tomgång: 22 W

BRUKSANVISNING / MANUALXTZ SUB 12.17 Edge: Ladda ner (PDF, ca 2,5 MB)

Save this product for later