XTZ Divine Delta Gloss Black

SKU 20182
37 990 kr
Divine Delta är stativhögtalaren av XTZs flaggskepp, Divine Alpha, och har fantastisk keramisk diskant från Accuton. Superbt ljud i en ädel och tidlös design.
Out of stock
1
Product Details
Beräknad leverans: Okänt
Brand: XTZ
GTIN (EAN): 7340030417793
Product type: Loudspeaker
HS Code: 85182200
Origin Country: CN
Unifaun Sender-ID: 4
Unifaun Parcel Amount: 2
Unifaun Parcel Maxweight: 37
Enhet: 1 par


Divine Delta - Superbt ljud i en ädel och tidlös design

Bara en glimt på denna extraordinära högtalare, med de bästa och mest avancerade komponenterna ihop med den felfria finishen av Divine Delta, ger ett exceptionellt intryck. Både den keramiska diskanten och de två keramiska mellanregister/baselementen är gjorda av den tyska tillverkaren Thiel & Partner (Accuton) och är bland de bästa elementen när det gäller impulsrespons och precision. I de optimerade kabinetten kan elementen arbeta under ideala förhållanden och därigenom ge en ljudupplevelse som ligger långt över högtalarnas prisklass.

Element
Utrustad med samma gener som XTZs flaggskepp, Divine Alpha, har Divine Delta den fantastiska keramiska diskanten C25-6-158 från Accuton. Tillsammans med Accutons C173-11-191 mellanregister/baselement kan dessa med lätthet, och utan färgning, fånga komplexa musik- eller filmpassager helt förvrängningsfritt och exakt. Deltas styrkor finns inte bara i mellanregister och diskantområdet utan klarar även djup, och samtidigt en torr, och exakt basreproduktion.

Frontskydd
Alla Divine Delta-element är skyddade mot eventuella pet-skador av kraftiga metallnät. Dessa är permanent installerade och optimalt anpassade till chassit utan att ljudet påverkas.


Diskant
Till Divine Delta används en mycket exceptionell diskant. Diskanten CELL C25-6-158 köps in av den tyska High-End-tillverkaren Accuton / Thiel & Partner som är en av de mest prestigefyllda tillverkarna av högtalarelement i världen. Diskanten har en keramisk kon som lätt, och samtidigt mycket styv, vilket ger en ultrasnabb och ren musikåtergivning. Eftersom konens uppbrytningsgräns ligger över det hörbara området och är väl dämpad, krävs inga utskärningar i konen. Diskanten är skyddad med ett metallnät och är interndämpad samt utrustad med ventilerad talspols-bobin i titan. Dess egenskaper, exceptionellt raka frekvensgången samt låg resonansfrekvens gör att den naturligt kan integreras med baselementen för en perfekt tonal balans.
Mellan- & Basregister
De två mellan- / baselementen kommer också från tyska High-End-tillverkaren Accuton/Thiel & Partner. Delta använder 2 st C173-11-191, ett keramiskt element i absolut High-End-klass. Elementet är på alla sätt byggd utan kompromisser med en extremt styv kon i Safir (Al2O3), avancerat magnetsystem och 38 mm talspols-bobin i titan.
Kabinett
Den ståtliga vikten (26,5 kg/st) av Divine Delta härstammar från den genomarbetade stagningen av kabinettet. Väggarna är av 25 mm tjock MDF som effektivt dämpar resonanser. Frontbaffeln har en total tjocklek på 37 - 55 mm och är uppstagad med aluminium för att uppnå ytterligare styvhet. De noga genomarbetade mjuka formerna av högtalaren gör kabinettet styvare, dämpar interna stående vågor och minskar kantreflektioner. Kombinationen gör att Divine Delta kan återskapa musik med absolut precision.
Finish
Svarta pianolacken från Divine Delta appliceras i en komplex process med flera skikt och garanterar ett extremt ädelt utseende. Tack vare den konvexa formen ger högtalaren unika ljusreflektioner och är en riktig prydnad för vilket rum som helst.


Terminal
Högtalarterminalen som är tillverkad av aluminium är klar för att driva högtalaren i Bi-Wiring eller Bi-Amping. De förkromade mässingsterminalerna ger maximal stabilitet och därmed bästa signalöverföring. Det finns även en vipp-brytare på terminalen för justering av högfrekvensområdet.


Ljudjusteringar

För att kunna anpassa Divine Delta optimalt till respektive rumsakustik och positionering, erbjuder högtalaren möjlighet att ställa in diskanten antingen neutral (0 dB) eller något sänka den (-3 dB) med hjälp av en vipp-brytare på aluminiumterminalen. Dessutom kan de medföljande skumgummipluggarna för basreflexportarna användas för att justera inställningen av basreflexdesignen, eller för att välja att använda högtalaren som en sluten låda.

Specifikationer
Konstruktionstyp: 2-vägs Stativhögtalare
Diskantregister: 1 x 25 mm Dome-diskant (Keramisk)
Mellanregister: 2 x 180 mm Elektrodynamiskt (Keramiskt membran, D'Appolito-arrangemang)
Frekvensrespons: 36 - 30.000 Hz (+/- 3 dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 89 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: 360 W Short term IEC 268-5, 180 W Long term IEC 268-5
Frontskydd: Metall (Icke löstagbar)
Terminal: Bi-wiring / Bi-amp redo
Ljudinställningar: Basreflex / Sluten (2 portar), Diskant: Justerbar i 2 olika lägen
Dimensioner: 267 x 653 x 380 mm (B x H x D)
Vikt: 26,5 kg
Färger: Högblank Svart
Garanti: 5 År
Kvantitet: 1 Par

Du kanske även behöver matchande stativ?

De kompromisslösa stativen som matchar XTZ Divine Delta heter XTZ Delta Floorstand. De säljs separat och styckvis så att stativet även går att använda om du tänkt använda Divine Delta som centerhögtalare. Plattan för horisontal montering ingår till högtalarna. Stativet går även att sandfylla för extra tyngd och stabilitet. Fötterna är tillverkade av massiv aluminium och kan justeras.


Save this product for later