XTZ Cinema SUB 1X12 Edge Matte Black

20464
11 990 kr
XTZ Cinema Sub 1x12 EDGE är en kraftfull 12 tums subwoofer (ICEpower® 700 W RMS / 1045 W max)
Out of stock
1
Product Details
Beräknad leverans: April
Brand: XTZ
GTIN (EAN): 7340030416826
: 1 styck

XTZ Cinema SUB 1X12 EDGE - För en verklighetstrogen och omskakande bioupplevelse

En av de bästa möjliga bioupplevelserna uppnås är när du känner basen gå rakt igenom kroppen. Varje slag, varje explosion eller racing-bil måste återges korrekt och med maximal effekt. Detta är precis vad 1X12 EDGE konstruerades för att göra. På grund av det extremt styva och lätta membranet kan det hantera de mest kraftiga effekterna med perfekt precision. Eftersom baselementet drivs av en förstärkare byggd med ICEpower® klass-D-teknik kapabel att leverera 700 W RMS / 1045 W maxeffekt, är 1X12 EDGE alltid i full kontroll. Om du vill känna hela hemmabion skaka, men ändå lyssna till ett mycket kontrollerat och korrekt återgivet ljud, är SUB 1X12 EDGE ett perfekt val.CINEMA SUB 1X12 EDGE - BRA KÖP! HemmaBio - Maj 2021

XTZ är hack i häl på SVS på det mesta och känns som en mycket god kandidat till testvinnarplatsen. Egentligen är det appstyrningen av SVS som degraderar XTZ från testtronen, för ljudet är i samma liga.

• Välbyggd
• Kraftfull djupbas
• Bra inställningsmöjligheter


Läs testet som PDF
Element

SUB 1X12 EDGE har ett avancerat High-Speed Ultra-Long-Stroke element utvecklat av XTZ speciellt för Cinema-serien. Tack vare membranets låga vikt, den kraftfulla magneten och en stor och optimal lådvolym så klarar SUB 1X12 EDGE de olika impulserna och basgångar som skickas till den. Den långfibermassa som membranet är tillverkat av ger en mycket hög känslighet men även "mjukklippning"-egenskaper som ger ytterligare utrymme för distorsionsfritt ljud även vid extrema nivåer. Jämfört med gamla 1X12 är 1X12 EDGE utrustad med den nya sub-förstärkaren XTZ SA-1 med 1045 Watt maxeffekt byggd med klass-D-teknik från ICEpower®, som säkerställer nästintill perfekt klippkaraktär, maximal headroom och hög dynamik.


Ljudjusteringar

För att ställa in subwooferns ljud optimalt och anpassa den till ditt rum kommer Cinema 1X12 EDGE med förprogrammerade EQ-lägen som erbjuder möjligheten att EQ:a ljudet så det kan anpassas till olika typer av rum. Medan EQ-läget REF erbjuder maximalt djup bas, filterar EQ1 bort en del av de djupaste tonerna för att anpassa ljudet till normalstora rum med hög så kallad room gain. EQ2 lyfter kick-basen för att uppnå ännu punchigare bas. För att justera ljudet ännu mer finns en parametrisk EQ (PEQ) som går ställa mellan 30 Hz till 120 Hz och justera ljudtrycket från -9 dB till +9 dB. Ytterligare går den slot-formade basreflexporten stängas med den medföljande skumproppen. Då uppträder 1X12 EDGE som en sluten konstruktion med maximal precision och tidigare avrullande bas. Så hela subwooferns karaktär kan ändras efter dina önskemål.


Kabinett

Stark MDF säkerställer maximal stabilitet med optimal intern volym för baselementet. Den trapetsformade lådan reducerar interna resonanser effektivt och ger ett tidslöst utseende. Fronten är 30 mm tjock och alla sidor är förstärkta med 40 mm breda MDF-skivor, vilket ger en mycket stabil låda. Under lådan finns en extra MDF-fot som hela subwoofern vilar på för mer tyngd och stadga. På insidan finns flera lager med dämpmaterial för att absorbera inre resonanser. Lådan förblir stum oavsett ljudtryck.


Lacken

Färgen på Cinema är av en speciell anti-reflex polyuretanlack som appliceras med 8 lager för att ge en jämn fin yta men också för att reducera reflexer från projektorn till ett minimum. Frontskyddet fästs med dolda magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent uttryck om subwoofern används utan frontskydd.


Frontskydd

Frontskyddet fästs med dolda magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent uttryck om subwoofern används utan frontskydd.


Specifikationer
Konstruktionstyp: 12-tums Aktiv hybrid subwoofer (Basreflex / Sluten)
Basregister: 1 x 300 mm (12 tum) avancerad High-Speed Ultra-Long-Stroke (Polymerförstärkt Bomull med Nomex-fibrer)
Förstärkare: 1045 W Max / 700 W RMS, ICEpower® klass D
Frekvensrespons: 19 - 160 Hz (- 3dB)
Strömförbrukning (standby / tomgång): 0,17 W / 22 W
Fas: Variabel 0 - 180°
Delningsfrekvens: Variabel 40 - 160Hz, Bypass
Terminal: 2 x RCA, XLR, XLR-Passthrough
Ljudinställningar: Basreflex / Slut (1 slot port), 3 x EQ (REF, EQ1, EQ2), PEQ-Filter
Frontskydd: Magnetisk, svart
Fötter: 4 x gummifötter (M6-gänga)
Dimensioner: 510 x 465 x 475 mm (W x H x D) / 20.0 x 18.5 x 18.7" (inkl. fötter)
Vikt: 27,5 kg / 60.6 lbs
Färger: Satin black, Satin white (8 lagers anti-reflektions-lack)
Garanti: 5 år
Kvantitet: 1 stSave this product for later