XTZ Cinema S5

12160
9 990 kr
XTZ Cinema S5 är en högtalare med tre olika funktioner; direktstrålande, di-pol eller di-pol 3x.
Out of stock
1
Product Details
Beräknad leverans: April
Brand: XTZ
: 1 par

XTZ Cinema S5 - Den bästa och mest flexibla surroundhögtalaren

XTZ Cinema S5 är inte en vanlig surroundhögtalare. Det går att välja mellan tre olika funktioner; direktstrålande, di-pol eller di-pol 3X. De låga frekvenserna är väldigt viktiga i en surroundhögtalare så S5 har två bredbandselement på varje sida, och dessa gör att flera olika inställningsmöjligheter finns tillgängliga samt en garanti för optimalt ljud oavsett rum, miljö eller anläggning. Dubbla diskanter i fronten ger kristallklart ljud även vid höga ljudtryck. Luta er tillbaka och njut av denna unika surroundhögtalare som levererar maximalt med realistiskt ljud till filmer.

Room Tuning

S5 är väldigt unik och har tre olika inställningar:

  • Direktstrålande (endast frontelement)
  • Dipole (endast sido element)
  • Dipole 3X (Både sidoelement och frontelement)

Normala dipole-högtalare ger en kompromissad spridning och det lätt skapas "hål" i ljudbilden beroende på placering och rum. Dipole 3X fungerar ofta väldigt bra i de flesta rum även med begränsade möjligheter att placera högtalaren fritt. Samtidigt ger den direktstrålande inställningen en perfekt alternativ för "en sits" optimerad hembioanläggning. Du skifta inställning enkelt på baksidan av S5 med hjälp av den övre terminalen och medföljande brygga.Element

För M6 och S5 har vi utvecklat en unik och specialanpassad diskant. Chassit, som är gjutet i aluminium, är i ett kompakt format. Diskanten måste vara kompakt eftersom de 2st diskanterna måste sitta tätt för att skapa denna dual array och därför har vi använt kraftfulla men små neodymiummagneter. Bas/mellanregisterelementen är gjorda med väldigt lätta men styva membran och i kombination med kraftfull magnet i en gjuten aluminiumkorg av "high-flow" typ och extrema ljudtryck kan skapas trots kompakta mått.

Ljudjusteringar

Använd S5 som direktstrålande, di-pol eller di-pol 3X. 1 st bas/mellanregister, 2 st diskanter och 2 st 3" bredbandhögtalare gör S5 unikt flexibel. Använd front elementen och S5 fungerar som en normal högtalare. Om endast de sidomonterade 3" elementen används då fungerar S5 som en di-pol. Om alla elementen används då får man en bredspridande högtalare i läget di-pol 3X. Denna extrema flexibilitet gör S5 unik och därför väldigt mångsidig och kan därför användas till många olika typer av installation.

Kabinett

Stark HDF försäkrar om maximal stabilitet med små dimensioner med optimal intern volym för elementen. Den oregelbundna lådan reducerar interna resonanser effektivt och ger ett tidslöst utseende. Infällda fästen anpassade till vårt Flushmount kit gör att monteringen mot vägg blir stabil och slimmad nära vägen. Eller använd vårt golvstativ som också kan fästas i de infällda fästena på baksidan.

Lacken

Lacken på Cinema är anti-reflex lack som är en speciell polyuretanlack som appliceras med 8 lager för att ge en jämn fin yta men också för att reducera reflexer från projektorn till ett minimum. Grillen fästs med magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent uttryck om grillen ej används.

Terminal

Den högkvalitativa terminalen på baksidan av S5 är designad för bästa kontakt. Kontakterna är guldpläterade för att minimera resistansen och maximera signal överföringen. Terminalen som är nedsänkt i lådan är klar för ren kabel eller banankontakter.

Magnetisk logotyp

XTZ-loggan är magnetisk vilket gör att du väljer om du vill ha loggan monterad eller ej, och beroende på vertikal eller horisontell montering så anpassar man enkelt loggans placering.

Konstruktionstyp: 3-vägs Stativhögtalare (alt. Väggmonterad)
Diskantregister: 2 x 24 mm (1") Dome-diskant (Polymer-förstärkt japansk silke i Duo-diskant-uppställning)
Mellanregister: 1 x 120 mm (4") Elektrodynamiskt (Långfibrig pappersmembran i D'Appolito-arrangemang)
2 x 80 mm (3") full range bredbandshögtalare (Laminerad papyrusmembran)
Frekvensrespons: 80 - 30.000 Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 87 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: 150 W Short term IEC 268-5, 75 W Long term IEC 268-5
Frontskydd: Magnetisk, Svart
Terminal: Guldpläterad, Bi-wiring / Bi-amp redo
Ljudinställningar: Dipol, Dipole 3X eller direct sound-field
Dimensioner: 203 x 282 x 225 mm (W x H x D) / 8 x 11.1 x 8.8"
Vikt: 7.5 kg / 16.5 lbs
Färger: Mattsvart 8 lagers anti-reflektions-lack, Svart högblank svart
Väggmontage: Nyckelhålsspår / Cinema Flush mount-kit (Tillval)
Garanti: 5 År
Kvantitet: 1 Par

Save this product for later