XTZ Cinema M8

12959
29 990 kr
Hemmabiohögtalare för dig som vill kunna spela högt utan att göra avkall på kvaliteten
Out of stock
1
Product Details
Brand: XTZ
Product type: Loudspeaker
HS Code: 85182200
Origin Country: CN
Unifaun Sender-ID: 4
Unifaun Parcel Amount: 2
Unifaun Parcel Maxweight: 26
Enhet: 1 par

De högsta frekvenserna och den mest väsentliga övre delen av mellanregistret reproduceras av ett specialutvecklat arrangemang med sex specialdesignade domeelement, i en line-array, med mycket hög effekttålighet och låg distorsion. Denna unika konstruktion tillåter en väldigt låg delningsfrekvens till bashögtalarna och kan därför leverera minsta möjliga fasförskjutning, minimal förvrängning, hög maximal SPL-kapacitet, optimal frekvensrespons och hög effektivitet. De två 8" basselementen är placerade i D'Apppolito-arrangemanget och i kombination med de 6 domeelementen uppnår det ett optimerat spridningsmönster för ditt hemmabiosystem / hifi-system. Tillsammans kan de totalt 8 elementen skapa väldigt höga ljudtryck, även i stora rum.


Baselement

Membranen i Cinema M8´s basregister består av långa cellulosafibrer och en polymer-blandning för att uppnå en väldigt hög styvhet. Denna materialblandning och konstruktion försäkrar maximal styrka samtidigt som vikten är mycket låg. Den gjutna aluminiumkorgen medför en hög stabilitet och ventilation för hela konstruktionen. Med den optimerade konen, upphängningen och motorn flyttas membranet i en kontrollerad kolvrörelse och kan därmed reproducera impulser med hög precision. För att kontrollera spridningsmönstret och reducera oönskade reflektioner från golv och tak är elementen arrangerade i en D'Appolito-formation som minskar distorsion och ökar känsligheten.


Mellan/diskant

Den unika konstruktionen med 6 domeelement i en line-array uppställning är hjärtat av M8s konstruktion och ansvarar för reproduktionen av det mycket viktiga frekvensområdet mellan 950 Hz och 30 000 Hz. Dessa 6 domeelement skapar en strål/riktingseffekt av elementen i linje i både horisontell och vertikal riktning. Därför är det möjligt att täcka detta stora frekvensomfång från en "punkt" och uppnå flera stora fördelar. Cinema M8 är utformad i en ren 3-vägskonstruktion, där en av de sex domeelementen spelar frekvenser från 2 500 Hz upp till 30 000 Hz.

De andra fem domeelementen spelar frekvenser mellan 950 Hz och 2 500 Hz. Eftersom man använder sig av 5 identiska extremt lätta element för mellanregistret (över ett brett frekvensområde) är M8 kapabel att reproducera en väldigt snabb,exakt och dynamisk impulsrespons med en mycket linjär fas och med ”punktkällskaraktär”. Tack vare konstruktionen med de sex domeelementen i en line-array är spridningsmönstret kontrollerat och optimerat för att täcka ett typiskt hemmabiorum eller Hi-fi-rum med minimal påverkan av rummet.

Inom en vinkel av +/- 30° är frekvensresponsen i det närmaste helt jämn och neutral medans mer off-axis är energin dämpad och minimerar därmed tidiga reflektioner på väggar, golv, tak och rummets negativa påverkan av ljudupplevelsen.

I praktiken leder detta till ett mycket detaljerat ljud med hög dynamik och en väldigt ren reproduktion av röster, även i rum som inte är akustiskt optimala. Energin delas mellan 6 enheter och därför spelar varje individuellt element med en mycket låg förvrängning. Cinema M8 kan reproducera en extremt hög ljudnivå utan att någonsin låta orent. En hög maximal ljudnivå försäkrar en extraordinär dynamisk kapacitet. Domeelementen själva består av japanskt silke som har stärkts av en polymer beläggning. Dess magnetsystem innehåller en mycket stark neodymiummagnet och kortslutningsringar i koppar för att tillhandahålla ett jämnt och brett magnetfält. Den 9 mm tjocka frontbaffeln är gjord i gjuten aluminium och garanterar en effektiv värmeavledning.

Specifikationer

Konstruktionstyp: 3-vägs hybrid Stativhögtalare (alt. Väggmonterad)
Diskant-mellanregister: 6 x 24 mm (1") Dome-diskant (Polymer-förstärkt japansk silke i Hex-diskant-uppställning)
Basregister: 2 x 200 mm (8") Elektrodynamiskt (Långfibrig pappersmembran i D'Appolito-arrangemang)
Frekvensrespons: 49 - 30.000 Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 91,2 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: 600 W Short term IEC 268-5 | 350 W Long term IEC 268-5
Frontskydd: magnetisk, Svart
Terminal: Guldpläterad, Bi-wiring / Bi-amp redo
Ljudinställningar: Diskant: Justerbar i 3 olika lägen
Dimensioner: 600x 324 x 274 mm (B x H x D)
Vikt: 22,1 kg
Färger: Mattsvart 8-lagers anti-reflektion-lack, Svart högblank baffle
Väggmontage: Nyckelhålsspår / Cinema Flush mount-kit (Tillval)

Save this product for later