XTZ Cinema M6

12779
14 990 kr
XTZ Cinema M6 är designad för optimalt ljud till hembio. Klarar högt ljudtryck med låg distorsion.
In stock
1
Product Details
Brand: XTZ
: 1 par

XTZ Cinema M6 - Dynamisk, exakt och kraftfull fronthögtalare i ett litet format

XTZ Cinema M6 är designad för optimalt ljud till hembio. Trots ett litet format klarar denna unika högtalare extremt höga ljudtryck utan komprimering. Det finns väldigt få högtalare som liknar Cinema M6 om man tar hänsyn till tekniska parametrar som ljudtryck, frekvensgång, spridning (vertikalt och horisontalt), frekvensomfång och distorsion. Målet med denna högtalare var en jämn frekvensgång on-axis men också off-axis, både vertikalt och horisontellt. Att klara minst 111dB inom 80-20000hz med låg distorsion i en låda som endast mäter 23 x 44 x22 cm.

Lösningen är XTZs unika quattro array med 4 st kraftfulla diskanter. För att klara höga ljudtryck konstant räcker det inte med 1st diskant. Med fyra diskanter gör denna lösning att det inte bara är möjligt att nå extrema ljudtryck, utan de spelar även rent och dynamiskt och utan risk att överhettas. Med fyra diskanter kan även riktningen på ljudet styras med hjälp av "line-array"-effekten som skapas med fyra element som sitter tätt. Det gör att man får ett mer riktat ljud vilket har flera fördelar som högre verkningsgrad, högre ljudtryck (SPL), lägre distorsion och minskad påverkan av rummet. En traditionell högtalare med ett diskantelement riskerar att ge en för bred spridning, detta kan leda till oönskade ljudreflexer från väggar, golv och tak som stör upplevelsen. Sammantaget är XTZ Cinema M6 en mycket unik högtalare!


Element

För Cinema M6 har XTZ utvecklat en unik och specialanpassad diskant. Chassit är gjutet i aluminium med hög precision i ett kompakt format. Diskanten måste vara kompakt eftersom de 4 st diskanterna måste sitta tätt för att skapa denna quattro array och därför har vi använt mycket kraftfulla men små neodymiummagneter. Baselementen är gjorda med väldigt lätta men styva membran och i kombination med kraftfull magnet i en gjuten aluminiumkorg av "high-flow" typ och extrema ljudtryck kan skapas trots kompakta mått.


Kabinett

Stark HDF försäkrar om maximal stabilitet med små dimensioner och med optimal intern volym för elementen. Den trapetsformade lådan reducerar interna resonanser effektivt och ger ett tidlöst utseende. Baffeln är vinklad 7,5 grader mot mitten på rummet vilket ger möjlighet och montera högtalaren kloss mot väggen och ändå riktas ljudet perfekt mot lyssningspositionen. Vår unika Quattro array hjälper här till att rikta ljudet mot lyssningspositionen. Infällda fästen anpassade till XTZ Flushmount kit (tillval) gör att monteringen mot vägg blir stabil och slimmad nära vägen. Eller använd vårt golvstativ (medföljer ej) som kan fästas i de infällda fästena på baksidan av högtalaren.


Finish

Lacken på på högtalarna i Cinema-serien är en anti-reflex lack som är en speciell polyuretanlack som appliceras med åtta lager för att ge en jämn fin yta men också för att reducera reflexer från projektorn till ett minimum. Grillen fästs med dolda magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent utseende om grillen ej används.


Terminal

Den högkvalitativa terminalen på baksidan av XTZ Cinema M6 är designad för både bi-wiring och bi-amping. Kontakterna är guldpläterade för att minimera resistansen och maximera signal överföringen. Terminalen som är nedsänkt i lådan är klar för ren kabel, spade eller banankontakter.


Magnetisk logotyp

XTZ loggan är magnetisk, vilket gör att du väljer om du vill ha loggan monterad eller ej. Och beroende på vertikal eller horisontell montering så anpassar man enkelt loggans placering.


Specifikationer
Konstruktionstyp: 2,5-vägs hybrid Stativhögtalare (alt. Väggmonterad)
Diskantregister: 4 x 24 mm (1") Dome-diskant (Polymer-förstärkt japansk silke i Quattro-diskant-uppställning)
Mellanregister: 2 x 150 mm (5 ¼") Elektrodynamiskt (Långfibrig pappersmembran i D'Appolito-arrangemang)
Frekvensrespons: 75 - 30.000 Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 89 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: 300 W Short term IEC 268-5 | 150 W Long term IEC 268-5
Frontskydd: Magnetisk, Svart
Terminal: Guldpläterad, Bi-wiring / Bi-amp redo
Dimensioner: 230 x 440 x 220 mm (W x H x D)
Vikt: 9 kg
Färger: Mattsvart 8-lagers anti-reflektion-lack, Svart högblank baffle
Väggmontage: Nyckelhålsspår / Cinema Flush mount-kit (Tillval)
Garanti: 5 år
Kvantitet: 1 par
OBS! Golvstativ medföljer ej.

Save this product for later