XTZ 99.36 FLR 2021 Matte White Demo

20572
14 990 kr
Demoexemplar av XTZ 99.36 FLR 2021
In stock
1
Product Details
Brand: XTZ
Color: Matte White
Condition: Used
: 1 par

XTZ 99.36 FLR (2021) - Överlägsen i ljud och design

Detta är fjärde generationen av klassikern 99.36 från XTZ. Precis som sina föregångare står 99.36 FLR för prisvärt ljud i high end - klass. Bas och mellanregister är från norska SEAS finaste serie Excel, baselementet från SEAS Prestige-serien, och nu med egenutvecklad banddiskant. Detta tillsammans med XTZ Room tuning gör att du får en unik högtalare för prisklassen och ett ljud med hög detaljrikedom och pondus. Det stabila och stilrena kabinettet skapar perfekta förutsättningar till de högkvalitativa elementen.


Element

Banddiskanten som sitter i 99.36 har detaljer och skärpa och plockar fram det innersta ur musiken. Till skillnad mot många andra banddiskanter så klarar denna att spela både exakt och mjukt. Under diskanten tar SEAS Excel element vid. Med hög effekttålighet, snabbt impulssvar och låg distorsion så plockar elementen ut djup, detaljerad bas och samtidigt ett avslappnat nedre mellanregister med mycket svärta.


Ljudinställningar

Det naturliga ljudet i 99.36 FLR kan justeras efter dina behov med hjälp av flera olika inställningsmöjligheter. På baksidan av högtalaren sitter terminalen. Där finns det filterbryggor som man kan sätta i olika kombinationer för att påverka både bas och diskant. Detta gör att du kan anpassa högtalaren efter rummet och din egen smak. Sen finns, som vanligt på XTZs högtalare, möjlighet att välja mellan sluten eller portad låda med hjälp av baspluggarna som följer med. Välj mellan den slutna lådans raka frekvensgång och rappa återgivning eller portat för lite mer fylligare basljud. Valet är ditt! Du kan köra bi-wiring, tri-wiring samt bi-amping och tri-amping vilket är ovanligt.


Kabinett

99.36 FLR väger in på 25,5kg så de är inga lättviktare, trots sitt slimmade yttre. Förutom de stora magneterna på elementen och de många interna stagen som ger otrolig stadga, så är lådan gjord av 25mm tjock MDF, som har en stark inre dämpning som reducerar resonanser. Sen är det även inre dämpmaterial som minskar resonanserna ytterligare. De noga uträknade och testade lådvolymerna, tillsammans med det stabila kabinettet gör att du får extremt hög precision i ljudet.


Lacken

Högtalaren har lackats med flera lager lack, i antingen matt vit eller svart högblank. Båda varianterna har polerats för att ge en jämn fin yta.


Terminal

Terminalen erbjuder tri-wiring möjligheter. Skruvterminalerna tar både ren kabel, spadar och banankontakter. På terminalen har du även flera möjligheter till att justera nivåer mellan elementen med hjälp av byglar som du kan montera. Allt för att kunna justera högtalaren efter rummet.


Frontskydd

Fronten hålls fast av 6 st starka magneter. Dessa sitter skyddade med gummi så det är ingen risk att lacken på kabinettet skadas. En annan fördel är att fronten automatiskt lägger sig i rätt läge. Fronten hjälper till att skydda högtalaren men utan front får man en ren och stilren design.


Konstruktionstyp: 2,5-vägs Golvhögtalare
Diskantregister: 1x Banddiskant
Mellanregister: 1x 180mm (6,5") Elektrodynamiskt (Aluminium, naturgummi)
Basregister: 1x 180 mm (6,5") "Långslag" Elektrodynamiskt (Belagd papper-sandwich)
Frekvensrespons: 35 - 40.000 Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 87 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: Kortsiktigt: 550 W, IEC 268-5 | Långsiktigt: 200 W, IEC 268-5
Frontskydd: Magnetisk, Svart
Fötter: 4 x Gummispikar / metallspikar (M6 gänga)
Terminal: Tri-wiring / Tri-amp Redo
Ljudinställningar: Basreflex / Sluten (3 portar), Diskant: Justerbar i 4 olika lägen | Bass: Justerbar i 4 olika lägen
Dimensioner: 202 (270) x 1030 x 320mm (B x H x D) / 8 x 41 x 12.7" (Bredd / Höjd inkl. fötter)
Vikt: 24 kg / 52.8 lbs
Färger: Högblank svart, Mattvit
Garanti: 5 år
Kvantitet: 1 par

Save this product for later