Supra Lorad 2.5 CS-16-EU 1.5M

9239
660 kr
Out of stock
1
Product Details
Brand: Supra Cables
MPN: 3004100354
GTIN (EAN): 7330060202513
Color: Ice Blue
Condition: New
Unifaun Sender-ID: 1
Unifaun Parcel Amount: 0.1
Enhet: 1 styck

OBS! Specialmodell som är anpassad för övriga produkter med tillägget "16" hos Supras produkter.
Nätsladd med minimerad strålning av både elektriskt och magnetiskt växelfält. LoRad skyddar utrustning från både avgivning och upptagning av störfält.

Skärmad nätkabel med LoRad 3x2.5 mm2, SWF16 honkontakt (IEC-320) och SW-EU-16 hane.
Nuvarande gradering 16A.

LoRad står för Low Radiation och avser minimerad strålning av både elektriskt och magnetiskt växelfält. LoRad skyddar utrustning från både avgivning och upptagning av störfält.
Skärmen skyddar från det elektriska fältet och en tvinning av trådarna med kort stigning släcker det magnetiska fältet. Detta resulterar i renare ljud, korrekta transienter, som i sig ger en tajtare bas, en bättre stereodefinition med 3-dimensionell karaktär och stereodefinition.

Kundfördelar i korthet

LoRad ger låga magnetfält, låga elektriska- och elektromagnetiska växelfält vilket ger låga störningar och låg hälsopåverkan (forskning visar att celltillväxt påverkas av magnetfält)
LoRad-kabelns unika detalj är dess skärm som åstadkommer ovan låga läckage och upptag av störningar
Ledare spunna med brant stigning för ytterligare lägre magnetfält
HiFi-anläggningens brusgolv, ofta sänkt med flera dB, avslöjar musikens mikrodynamik och ger både renare ljud och massvis med nya smådetaljer
Att minska sin HiFi-anläggnings totala störningsupptag brukar vi med glimten i ögat säga ger den gamla skivsamlingen ett helt nytt liv av detaljer i musiken som aldrig hörts innan.


Avgivande störfält minskas med två tekniker; dels skärmen som minskar både avgivna störningar så väl som omgivna samt kabelns ledare som spinns med brant stigning för att minska induktansen, vilket ger lågt både utåtriktat såväl som upptaget magnetfält. Särskilt RF (högfrekventa radiofrekvenser) har en benägenhet att leta sig in i ljudanläggningen vilket ger ett högre grundbrus (brusgolv). Man kan tycka att HiFi-anläggningens nätdelar är bra avstörda i och med sin transformator, men det visar sig ofta att man valt toroidtransformator som är extra känslig för RF-genomsläpp på grund av det som kallas strö-kapacitans. Bästa metoden är att ansluta sina enheter med Supras LoRad serie av nätmatning i ett skyddsjordat vägguttag.

Största skillnaden hos mkII-versionen är Supras unika halvledande nylonskärm som ansluts via en jordledare. Skärmen ger bättre skärmning, starkare böj- och dragstyrka, samt en ofta förbisedd egenskap, låg egenmikrofoni. En kabel som utsätts för yttre fysisk påverkan, kan leda in detta i form av störningar i signalen. LoRad har i test uppvisat den lägsta störningspåverkan som uppmätts. LoRad mkII är testad och certifierad av Intertek i Sverige och möter den europeiska säkerhetsnormen HD21.5 S3.

NOTERA! Supra LoRad måste anslutas till ett skyddsjordat vägguttag för att kabelns/kablarnas skärmverkan samt att LoRad kopplingslisters filter och skärmning, ska fungera.

VARNING! Under åren har vi fått höra talas om lite mer %u201Dkreativa%u201D lösningar på hur man skaffar sig jordpunkt om inget skyddsjordat uttag finns. Bland annat har HiFi-entusiaster fått rådet att fästa en kabel med krokodilklämma mellan ett ledigt skyddsjordbleck i kopplingslisten och ett vattenburet värmeelement. Detta kan leda till en ren dödsfälla och i värsta fall spänningssätta ett helt hyreshus värmeelement. VI AVRÅDER bestämt, då det är livsfarligt, förbjudet och medför straffansvar!

Mekaniska data

Ledare 3 x 2,5 mångtrådig mm2
Kardeler 320 tennpläterade Ø 0,10 mm syrefri koppar st
Kontakter SW-EU till SWF-16, skyddsjordade
Ledarisolering Tvålagers PVC. Gul/grön, blå och brun
Kärna/armering Tre garnlinor st
Skärmanslutning Ultraflexibel tennpläterad jordledare, 66 Ø 0.07 mm syrefri koppar st
Armering och isolation Vävd polyester-folie
Skärm Vävd halvledande nylon/kol-folie
Mantel PVC


Elektriska egenskaper

Resistans n/a Ohm/km
Nominell spänning 110-250 Volt
Nominell ström 16 Ampere
Skyddsjord Ja
Save this product for later