Butiken håller sommarstängt fr.o.m. måndag 15/6. Webbordrar skickas som vanligt. Provlyssning går att tidsboka.

   XTZ Spirit 4 Mattsvart par

Par
Lägg i Kundvagn!
På lager, redo att skickas!
Produktkod: 20184

Beskrivning


Spirit 4 - Kraftfullt och dynamiskt ljud

 


XTZ Spirit 4 är en mycket flexibel och mångsidig stativhögtalare som antingen kan användas som en utmärkt stereouppsättning eller integrerad i ett spännande surround-system. Eftersom Spirit 4 använder samma diskant och mellanregister/baselement som XTZ Spirit 11 matchar den perfekt och kan prestera med samma höga precision och noggrannhet. Trots den smidiga storleken på kabinettet är basresurserna häpnadsväckande. Användning som stereosystem är särskilt rekommenderat i rum där man vill ha kraftfullt och dynamiskt ljud men där det inte finns tillräckligt utrymme för större högtalare.

 

Element

Diskanten som används i Spirit 4 är en 25 mm silkesdiskant och är speciellt framtagen och finjusterad för sitt ändamål i åratal. Den har designats tillsammans med waveguiden för att uppnå perfekt matchning vad gäller precision och dynamik. Mid/bas-elementet är av egen utveckling, har lång slaglängd och har bevisat sin kapacitet vad det gäller återgivning av djup och tight bas. Det harmoniserar perfekt med diskanten, vilket leder till ett naturligt och balanserat ljud.

 

Ljudinställningar

På baksidan av Spirit 4 finns möjlighet att anpassa ljudet med en jumper, med vilken du kan justera diskantnivån till den aktuella rumsakustiken eller din personliga preferens. Väldigt användbar i moderna hem där stora reflekterande ytor och lite dämpande material är vanligt. Vidare finns möjlighet att justera högtalarens karaktär genom att använda den medföljande baspluggen för att dämpa basrelflexporten. Om högtalarna placeras nära en vägg hjälper dämpningen till att optimera ljudet.

 

Kabinett

Spirit 4:s MDF-kabinett är utrustat med en hela 25 mm tjock frontbaffel och 18 mm starka sidoväggar förstärkta med interna stag. Tillsammans ger detta en stabil och robust högtalare. För att ytterligare minimera de interna resonanserna, har en stor mängd dämpande material använts inuti kabinettet. Som ett resultat minimerar konstruktionen vibrationer och ger därmed ytterligare ökad precision.

 

Lacken

Spirit 4 finns tillgänglig i två färgutföranden för att ge en bra integration i olika miljöer. Både, den mattsvarta och den mattvita, har polerad flerlagers-lack som garanterar ett utmärkt kvalitetsintryck. Spirit 4 visar tveklöst var uttrycket ”ljudmöbler” har sitt ursprung. Den klassiska, men samtidigt moderna, konstruktionen bidrar till denna högtalares tidlösa estetik och är troligen unik i sin prisklass.

 

Terminal

Den guldpläterade skruvterminalen garanterar optimal kontakt för dina högtalarkablar. På så vis kan en säker anslutning med bästa möjliga signalöverföring försäkras. Dessutom innehåller terminalen en jumper för justering av diskanten.

 

Frontskydd

Frontgrillen skyddar för det första elementen från damm och för det andra från möjlig skada. För att försäkra perfekt ljudöverföring, är tyget ljudtransparent och har minimal påverkan på högtalarens ljud.

 

 

Konstruktionstyp: 2-vägs Stativhögtalare
Diskantregister: 1 x 25 mm (1") dome tweeter (Multi-coated in Waveguide design)
Mellan- & Basregister: 1 x 180 mm (6,5") Cocentric Dual Layer C-ABS Elektrodynamisk mellan-/basregister (Cellulosa fiber & acrylonitrile butadiene styren)
Frekvensrespons: 42 - 22.000 Hz Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 86 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: Kortsiktigt: 200 W, IEC 268-5 | Långsiktigt: 100 W, IEC 268-5
Frontskydd: Svart (mattsvart), Vit (mattvit)
Terminal: Guldpläterad
Ljudinställningar: Basreflex / Sluten (1 port), Diskant: Justerbar i 2 olika lägen
Dimensioner: 190 x 350 x 270 mm (B x H x D)
Vikt: 8,1 kg
Färger: Mattsvart, Mattvit
Garanti: 5 År
Kvantitet: 1 par

 

Relaterade Produkter

Stilrena golvhögtalare med mattsvart högkvalitativ polerad flerlagerslack i nya XTZ Spirit-serien. Dubbla 6,5-tums bas/mellanregister med lång slaglängd ger slagkraftig och tight bas.
Par
Köp!
Kraftfull och kompakt stereoförstärkare av hög kvalitet för streamingtjänster och multirumssystemet Yamaha MusicCast
Stereoslutsteg från XTZ med ICEpower Class D-teknik. 2 x 300 Watt, justerbar gain, 113 dB S/N, Stereo- och monoläge, stöd för 19-tums rackmontage
St
Köp!
Demoexemplar av XTZ Spirit 4 vit i originalkartong
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).
Justerbart väggfäste i metall för högtalare
Par
Köp!
THX-klassade XTZ Cinema M8 Tower och M8 LCR med XTZ Spirit 4 som surround-högtalare.