XTZ Cinema SUB 3X12 2st (paket)

Paket
Lägg i Kundvagn!
På lager, redo att skickas!
Produktkod: 12333

Beskrivning

 

XTZ Cinema SUB 3X12 - Aktiv subwoofer med urkraft, unik precision och med ljudtryck upp till 123 dB!

 

...och det är så klart alltid bättre med två!

Detta paket innehåller:
2 st XTZ Cinema SUB 3X12 (Cinema SUB 3X12: produktinformation och produktbilder)

 

XTZ Cinema SUB 3X12 – Rejäl aktiv subwoofer för en verklighetstrogen upplevelse för bio med full kraft. SUB 3x12 designades med ett mål att ge en kompromisslös upplevelse av urkraft från djupaste bas till de mest dynamiska transienterna utan komprimering upp till extrema ljudnivåer. En XTZ Cinema Sub 3x12 väger 77,4 kg.

 

XTZ SUB 3x12 ger maximal basupplevelse som kommer göra dig mållös och oavsett prisklass så är det väldigt svårt att hitta en motsvarande subwoofer till SUB 3x12. Tack vare en stor och perfekt avvägt låda som skapar perfekta förutsättningar för 3 st snabba och lättdrivna 12" element som drivs av 3 st separata Class-D slutsteg på totalt 2700 Watt. Tack vare enormt "head room" så låter SUB 3x12 fantastisk vid normala volymer och fungerar perfekt till musik eller hembio. SUB 3x12 är en av de mest kraftfulla subwooferna i världen för hemmabio!


 

THX ULTRA CERTIFIERING

En perfekt hemmabioupplevelse kräver högtalare som kan hantera extrem dynamik vid höga ljudtrycksnivåer. Samtidigt bör ljudet vara kristallklart och fritt från förvrängning. Dessa är de mål som fastställdes för CINEMA-serien, som till och med överträffades genom att använda sig av många specialtekniker.

XTZ CINEMA-produkter märkt med THX-certifiering testas och godkänns för hela THX-upplevelsen. THX-certifiering är en försäkring till konsumenter av kompromisslös kvalitet, bästa prestanda och konsistens. Med blandningen av konst, teknik och de ständigt föränderliga utmaningarna i en verklig visningsmiljö fortsätter THX och dess partners att leverera en övergripande upplevelse precis som skaparens vision. 

 

 

Element

3X12 har 3 st avancerade High-Speed Ultra-Long-Stroke element utvecklade av XTZ speciellt till Cinema-serien. Tack vare elementens låga vikt, kraftfulla magnet och en stor och optimal lådvolym så kan 3X12 klara vilken impuls och vilken dynamisk energi som du skickar till denna subwoofer. Den långfibermassa som elementen är tillverkad av ger en mycket hög känslighet men även med "mjuk klippning" egenskaper som ger ytterligare utrymme för distorsionsfritt ljud vid extrema nivåer. I kombination med de 3 förstärkarna på 2700 Watt toppeffekt så har aldrig djup och kraftfull bas presenterats med mer äkthet.

Ljudjusteringar

För att justera denna unika subwoofer optimalt till dina behov och till ditt rum, har Cinema 3x12 ett Room Gain EQ (rumsförstärkning) som erbjuder möjligheten att utjämna ljudet så att det anpassar sig till rummet på bästa sätt. 3x12 spelar rakt ner till otroliga 16 Hz utan ansträngning. Ytterligare justeringar kan göras genom att försegla den slitsformade basreflexporten med den medföljande pluggen. Det ger en sluten 3x12 med maximal precision och en tidigare avrullning av frekvensgången. Därmed kan flera inställningar göras tillsammans med de vanliga fas- och gränsfrekvensjusteringarna, och subwoofern kan optimalt anpassas till just dina behov.

Kabinett

Stark MDF försäkrar om maximal stabilitet med optimal intern volym for elementen. Den oregelbundna lådan reducerar interna resonanser effektivt och ger ett tidslöst utseende. Fronten är 55mm tjock och alla sidor är förstärkta med 40mm breda MDF skivor vilket ger en mycket stabil låda. Under lådan finns en extra MDF fot som hela subwoofern vilar på för mer tyngd och stadga. På insidan finns flera lager med dämpmatereal for att släcka ut inre resonanser. Lådan förblir stum oavsett ljudtryck. Lådan är stor men det är helt nödvändigt för att nå de lägsta frekvenserna med full kraft och samtidigt spela de högre bastonerna utan komprimering. Hela 3x12 väger in på 77,4 kg.

Lacken

Lacken på Cinema är anti-reflex lack som är en speciell polyuretanlack som appliceras med 8 lager för att ge en jämn fin yta men också för att reducera reflexer från projektorn till ett minimum. Grillen fästs med magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent uttryck om grillen ej används. Sidoväggarna är lackad i en speciell tålig nextel coating som också ej reflekterar ljus från tex projektorn.

Terminal

Bakpanelen i aluminium stödjer RCA- och XLR-ingångar. Det finns även XLR-utgång för möjlighet till seriekoppling av subwoofers. Lågpassfiltret är steglöst justerbart mellan 40-160 Hz. Även volym och fas justeras steglöst. Med andra ord finns det gott om inställningar för att få optimal funktion i varje rum och miljö.

 

Frontskydd

 

Grillarna fästs med magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent uttryck om grillen ej används.

 


SPECIFIKATIONER

Konstruktionstyp: 3 x 12" Aktiv hybrid subwoofer (Basreflex / Sluten)
Basregister: 3 x 300 mm (12") avancerad High-Speed, Ultra-Long-Stroke (Polymerförstärkt Bomull med Nomex-fiberer)
Amplifier: 3 x High-End Claridy Class-D
Frekvensrespons: 16 - 160 Hz (+/- 3dB)
Power: 2700 W Peak / 1500 W RMS, Class-D
Phase: Variabel 0 - 180°
Crossover frequency: Variabel 40 - 160Hz, Bypass
Terminal: 2 x RCA, XLR, XLR pass-thru
Ljudinställningar: Basreflex / Sluten, 2 x EQ (Anechoic, Room gain)
Frontskydd: Magnetisk, svart
Fötter: 4 x gummispikar (M6 gänga)
Dimensioner: 535 x 1145 x 555 mm (W x H x D) (Höjd inkl. fötter)
Vikt: 77,4 kg
Färger: Studio-finish mattsvart, Mattsvart 8-lagers anti-reflektions-lack
Garanti: 5 år (Elektronik: 2 År)
Kvantitet: 1 st
Relaterade Produkter

XTZ Cinema S2 är en högtalare som fungerar lika bra på vägg som tak och stativ. Även anpassade för dolby atmos
Par
Köp!
XTZ Cinema Sub 1x12 är en kraftfull 12 tums subwoofer (500 W RMS / 900 W Peak) med djup bas och full kraft - perfekt för hemmabion!
St
Köp!
XTZ Cinema SUB 3x12 är en av de allra bästa basarna på marknaden för hemmabio - Vad sägs om 3st långslagiga 12 tums basar med var sitt slutsteg på 500 Watt - årets subwoofer enligt Audioholics
St
Köp!
THX-certifierade XTZ Cinema S5 är en högtalare med tre olika funktioner; direktstrålande, di-pol eller di-pol 3x. Flexibel surroundhögtalare som levererar kristallklart ljud även vid höga ljudtryck.
Par
Köp!
XTZ Cinema high end högtalarpaket
THX-certifierade XTZ Cinema M6 är designad för optimalt ljud till hembio. Klarar högt ljudtryck med låg distorsion. 4 st diskanter i Quattro array.
Par
Köp!
XTZ Cinema M8 Tower – Kraft, Dynamik, Precision för alla typer av rum
Par
Köp!
Center för dig som vill kunna spela högt utan att göra avkall på kvaliteten
St
Köp!
Hemmabiohögtalare för dig som vill kunna spela högt utan att göra avkall på kvaliteten
Par
Köp!