XTZ Cinema SUB 3X12

St
Lägg i Kundvagn!
På lager, redo att skickas!
Produktkod: 11906

Beskrivning

XTZ SUB 3X12 - Årets produkt - Aktiv subwoofer med urkraft och unik precision med ljudtryck upp till 123dB!

 

SUB 3X12 – Subwoofer för en verklighetstrogen upplevelse för bio med full kraft. SUB 3x12 designade vi med ett mål att ge en kompomisslös upplevelse av urkraft från djupaste bas till de mest dynamiska transienterna utan komprimering upp till extrema ljudnivåer. SUB 3x12 ger till maximal basupplevelse som kommer göra dig mållös och oavsett prisklass så är det väldigt svårt att hitta en motsvarande subwoofer till SUB 3x12. Tack vare en stor och perfekt avvägt låda som skapar perfekta förutsättningar för 3st snabba och lättdrivna 12" element som drivs av 3 separata Class-D slutsteg på totalt 2700 Watt. Tack vare enormt "head room" så låter SUB 3x12 fantastisk vid normala volymer och fungerar perfekt till musik eller hembio. SUB 3x12 är en av de mest kraftfulla subwooferna i världen för hemmabio!

Recensioner i Audioholics och Ljud & Bild.

 

Element

3X12 har 3st avancerade High-Speed Ultra-Long-Stroke element utvecklade av XTZ speciellt till Cinema serien. Tack vare elementens låga vikt, kraftfulla magnet och en stor och optimal lådvolym så kan 3X12 klara vilken impuls och vilken dynamisk energi som du skickar till denna subwoofer. Den långfibermassa som elementen är tillverkad av ger en mycket hög känslighet men även med "mjuk klippning" egenskaper som ger ytterligare utrymme för distorsionsfritt ljud vid extrema nivåer. I kombination med de 3 förstärkarna på 2700Watt toppeffekt så har aldrig djup och kraftfull bas presenterats med mer äkthet.

 

Ljudjusteringar

För att justera denna unika subwoofer optimalt till dina behov och till ditt rum, har Cinema 3x12 ett Room Gain EQ(rums förstärkning) som erbjuder möjligheten att utjämna ljudet så att det anpassar sig till rummet på bästa sätt. 3x12 spelar rakt ner till otroliga 16Hz utan ansträngning. Ytterligare justeringar kan göras genom att försegla den slitsformade basreflexporten med den medföljande pluggen. Det ger en sluten 3x12 med maximal precision och en tidigare avrullning av frekvensgången. Därmed kan flera inställningar göras tillsammans med de vanliga fas- och gränsfrekvensjusteringarna, och subwoofern kan optimalt anpassas till just dina behov.

 

Kabinett

Stark MDF försäkrar om maximal stabilitet med optimal intern volym for elementen. Den oregelbundna lådan reducerar interna resonanser effektivt och ger ett tidslöst utseende. Fronten är 55mm tjock och alla sidor är förstärkta med 40mm breda MDF skivor vilket ger en mycket stabil låda. Under lådan finns en extra MDF fot som hela subwoofern vilar på för mer tyngd och stadga. På insidan finns flera lager med dämpmatereal for att släcka ut inre resonanser. Lådan förblir stum oavsett ljudtryck. Lådan är stor men det är helt nödvändigt för att nå de lägsta frekvenserna med full kraft och samtidigt spela de högre bastonerna utan komprimering.

 

Lacken

Lacken på Cinema är anti-reflex lack som är en speciell polyuretanlack som appliceras med 8 lager för att ge en jämn fin yta men också för att reducera reflexer från projektorn till ett minimum. Grillen fästs med magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent uttryck om grillen ej används. Sidoväggarna är lackad i en speciell tålig nextel coating som också ej reflekterar ljus från tex projektorn.

 

Terminal

Bakpanelen i aluminium stödjer RCA-eller XLR-ingångar. Det finns även XLR-utgång för möjlighet till seriekoppling av subwoofers. Lågpassfiltret är steglöst justerbart mellan 40-160hz. Även volym och fas justeras steglöst. Med andra ord finns det gott om inställningar för att få optimal funktion i varje rum och miljö.

 

Frontskydd

Grillarna fästs med magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent uttryck om grillen ej används.

 

 

Konstruktionstyp: 3 x 12" Aktiv hybrid subwoofer (Bassreflex / Sluten)
Basregister: 3 x 300 mm (12") avancerad High-Speed, Ultra-Long-Stroke (Polymerförstärkt Bomull med Nomex-fiberer)
Amplifier: 3 x High-End Claridy Class-D
Frekvensrespons: 16 - 160 Hz (+/- 3dB)
Power: 2700 W Peak / 1500 W RMS, Class-D
Phase: Variabel 0 - 180°
Crossover frequency: Variabel 40 - 160Hz, Bypass
Terminal: 2 x RCA, XLR, XLR pass-thru
Ljudinställningar: Bassreflex / Sluten, 2 x EQ (Anechoic, Room gain)
Frontskydd: magnetisk, svart
Fötter: 4 x gummispikar (M6 gänga)
Dimensioner: 535 x 1145 x 555 mm (W x H x D) / 21.1 x 45.6 x 21.9" (Höjd inkl. fötter)
Vikt: 77.4 kg / 170.3 lbs
Färger: Studio-finish mattsvart, Mattsvart 8 lagers anti-reflektions-lack
Garanti: 5 År (Elektronik: 2 År)
Kvantitet: 1 st

 

Relaterade Produkter

XTZ Room Analyzer 2 Pro är ett avancerat system för att mäta rummets akustik. Tolerans ± 1 dB.
St
Köp!
Paket med 2 st XTZ Cinema 3x12 THX-klassad aktiv subwoofer för en verklighetstrogen upplevelse för bio med full kraft. Totalt 2700 Watt och över 77 kg per styck!
Automatisk subwoofer-kalibrering som effektivt motverkar resonanser i rummet. Ansluts mellan förstärkarens subwoofer-utgång och subwoofern.
XTZ Cinema M8 Tower – Kraft, Dynamik, Precision för alla typer av rum
Par
Köp!
Center för dig som vill kunna spela högt utan att göra avkall på kvaliteten
St
Köp!
Hemmabiohögtalare för dig som vill kunna spela högt utan att göra avkall på kvaliteten
Par
Köp!