XTZ Cinema SUB 1X12

St
Lägg i Kundvagn!
Slut på lager, E-posta för status
Produktkod: 11903

Beskrivning

XTZ Cinema SUB 1X12 - Bäst i test - Aktiv subwoofer för en verklighetstrogen och omskakande upplevelse i hemmabion

 

Den bästa möjliga bioupplevelsen uppnås när du känner bas energin går rakt igenom kroppen. Effekten av varje punsch, explosion, eller bil etc. måste återges korrekt och med maximal effekt. Detta är precis vad den testvinnande SUB 1X12 konstruerades för att göra. På grund av det extremt styva och lätta membran, kan det hantera de mest kraftiga effekterna med perfekt precision. Eftersom elementet drivs av en förstärkare med 500 W RMS / 900 W max har SUB 1X12 alltid full kontroll. Om du vill känna hela hemmabion skaka, men ändå lyssna till ett mycket kontrollerat och korrekt återgivet ljud, är XTZ SUB 1X12 ett perfekt val.

XTZ Cinema Sub 1x12 - Ljud&Bild - Bästa köp! XTZ Cinema 1X12 - Ljud & Bild
FEBRUARI 20 - 2018

Betyg: 6/6 - Bästa köp!

"Subwoofern från XTZ kostar hälften så mycket som de andra med samma storlek och slagkraft. Och får inte stryk av någon!"

"Blixtsnabb, distinkt och mycket kraftfull innebär att XTZ SUB 1X12 är en topp-subwoofer till både musik och film. Den är dessutom ganska så enkel att placera. Och så kostar den hälften så mycket som konkurrenterna!"

- Geir Gråbein Nordby

XTZ CINEMA SUB 1X12 - FLER UTMÄRKELSER

XTZ Cinema SUB 1x12 - avforums - Highly Recommended Award XTZ Cinema SUB 1x12 - Home Cinema Choice - Best Buy XTZ Cinema SUB 1x12 - Sound&Vision - Top Pick XTZ Cinema SUB 1x12 - Trusted Reviews - Recommended 10/10 Cinema series - WHAT HI-FI? (Indonesia) juni 16 - 2015 Editors Choice - Award, Very evocative sound intelligence of this system wrapped with slick design integration which is well proven in delivering several different sonic aspects, Its the reason why we are in urge to review it immediately. what hi-fi 

  Läs hela testet
 

 

THX CERTIFIERING

En perfekt hemmabioupplevelse kräver högtalare som kan hantera extrem dynamik vid höga ljudtrycksnivåer. Samtidigt bör ljudet vara kristallklart och fritt från förvrängning. Dessa är de mål som fastställdes för CINEMA-serien, som till och med överträffades genom att använda sig av många specialtekniker.

XTZ CINEMA-produkter märkt med THX-certifiering testas och godkänns för hela THX-upplevelsen. THX-certifiering är en försäkring till konsumenter av kompromisslös kvalitet, bästa prestanda och konsistens. Med blandningen av konst, teknik och de ständigt föränderliga utmaningarna i en verklig visningsmiljö fortsätter THX och dess partners att leverera en övergripande upplevelse precis som skaparens vision. 

 Element

XTZ Cinema SUB 1X12 har ett avancerat High-Speed Ultra-Long-Stroke element utvecklade av XTZ speciellt till Cinema-serien. Tack vare elementens låga vikt, kraftfulla magnet och en stor och optimal lådvolym så klarar SUB 1X12 de olika impulserna och basgångar som skickas till den. Den långfibermassa som elementen är tillverkad av ger en mycket hög känslighet men även med "mjuk klippning " egenskaper som ger ytterligare utrymme för distorsionsfritt ljud även vid extrema nivåer. I kombination med slutsteget på 900 Watt toppeffekt så har aldrig djup och kraftfull bas presenterats mer mer äkthet.

 

Ljudjusteringar

För optimal justering av denna unika subwoofer till dina behov och till ditt rum, har Cinema SUB 1X12 ett Room Gain EQ (rumsförstärkning) som erbjuder möjligheten att utjämna ljudet så att det anpassar sig till rummet på bästa sätt. Ytterligare justeringar kan göras genom att försegla den slitsformade basreflexporten med den medföljande pluggen. Det ger en sluten SUB 1X12 med maximal precision och en tidigare avrullning av frekvensgången. Således kan flera inställningar göras ihop med de mer vanliga fas- och gränsfrekvensjusteringarna och subwoofern kan optimalt anpassade till just dina behov.

 

Kabinett

Stark MDF försäkrar om maximal stabilitet med optimal intern volym for elementen. Den oregelbundna lådan reducerar interna resonanser effektivt och ger ett tidlöst utseende. Fronten är 30mm tjock och alla sidor är förstärkta med 40 mm breda MDF-skivor, vilket ger en mycket stabil låda. Under lådan finns en extra MDF fot som hela subwoofern vilar på för mer tyngd och stadga. På insidan finns flera lager med dämpmaterial for att släcka ut inre resonanser. Lådan förblir stum oavsett ljudtryck.

 

Lacken

Lacken på Cinema är anti-reflex lack som är en speciell polyuretanlack som appliceras med 8 lager för att ge en jämn fin yta men också för att reducera reflexer från projektorn till ett minimum. Grillen fästs med magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent uttryck om grillen ej används.

 

Terminal

Bakpanelen i aluminium stödjer RCA- eller XLR-ingångar. Det finns även XLR-utgång så flera subwoofers kan seriekopplas. Lågpassfiltret är steglöst justerbart mellan 40-160hz. Även volym och fas justeras steglöst. Med andra ord finns det gott om inställningar för att få optimal funktion i varje rum och miljö.

 

Frontskydd

Grillen fästs med magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent uttryck om grillen ej används.

 

 

Konstruktionstyp: 12-tum Aktiv hybrid subwoofer (Basreflex / Sluten)
Basregister: 1 x 300 mm (12") avancerad High-Speed Ultra-Long-Stroke (Polymerförstärkt Bomull med Nomex-fibrer)
Förstärkare: 1 x High-End Claridy Class-D
Frekvensrespons: 19 - 160 Hz (+/- 3dB)
Effekt: 900 W Peak / 500 W RMS, Class-D
Fas: Variabel 0 - 180°
Delningsfrekvens: Variabel 40 - 160Hz, Bypass
Terminal: 2 x RCA, XLR, XLR pass-thru
Ljudinställningar: Basreflex / Sluten, 2 x EQ (Anechoic, Room gain)
Frontskydd: Magnetisk, svart
Fötter: 4 x gummispikar (M6 gänga)
Dimensioner: 510 x 465 x 475 mm (W x H x D) / 20.0 x 18.5 x 18.7" (Höjd inkl. fötter)
Vikt: 29 kg / 63.9 lbs
Färger: Mattsvart 8 lagers anti-reflektions-lack
Garanti: 5 år (Elektronik: 2 år)
Kvantitet: 1 st

 


Relaterade Produkter

XTZ Blue Line - En prisvärd signalkabel. 1 x RCA till 1 x RCA. T.ex. för användning mellan förstärkare och aktiv subwoofer. Längd: 3 meter.
St
Köp!
XTZ Room Analyzer 2 Pro är ett avancerat system för att mäta rummets akustik. Tolerans ± 1 dB.
St
Köp!
XTZ Cinema SUB 3x12 är en av de allra bästa basarna på marknaden för hemmabio - Vad sägs om 3st långslagiga 12 tums basar med var sitt slutsteg på 500 Watt - årets subwoofer enligt Audioholics
St
Köp!
Paket med 2 st XTZ Cinema 3x12 THX-klassad aktiv subwoofer för en verklighetstrogen upplevelse för bio med full kraft. Totalt 2700 Watt och över 77 kg per styck!
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).
St
Köp!
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).