XTZ 99.25 LCR Högblank Svart

Par
Lägg i Kundvagn!
Slut på lager, E-posta för status
Produktkod: 12406

Beräknad leverans: mitten av Mars

Beskrivning

XTZ 99.25 LCR - Enastående precision

 

XTZ 99.25 LCR är den 3:e generationen i 99-serien som är kända för extrema prestanda för priset. Den stilrena lådan har lackats i många lager färg och frontgallerinfästningen är ersatt av magneter för ett renare utseende. Kraftiga terminalen på baksidan tillåter bi-wiring och bi-amping. Banddiskanten från Fountek är en av de bästa diskanterna på marknaden och tillsammans med Seas Excel baselement ger de en svårslagen kombination av pris/prestanda. Ihop med ett avancerat filter och en väl avstämd låda ger dig ett precisionsinstrument som samtidigt klarar att ge ett fylligt basljud som dessutom går djupt i frekvens trots en liten låda.

 

Element

Den välkända Fountek banddiskanten som sitter i 99.25 LCR ger en klar indikation om hur bra ljudåtergivning högtalaren har. Den har detaljer och skärpa och plockar fram det innersta ur musiken. Till skillnad mot många andra banddiskanter så klarar denna att spela både exakt och mjukt. Under diskanten tar SEAS Excel element vid. Med hög effekttålighet, snabbt impulssvar och låg distorsion så plockar elementen ut djup, detaljerad bas och samtidigt ett avslappnat nedre mellanregister med mycket svärta.

 

Ljudinställningar

Det naturliga ljudet i 99.25 LCR kan justeras efter dina behov men hjälp av flera olika inställningsmöjligheter. På baksidan av högtalaren sitter terminalen. Där finns det filterbryggor som man kan sätta i olika mönster för att påverka både bas och diskant. Detta gör att du kan anpassa högtalaren efter rummet och din egen smak. Sen finns, som vanligt på XTZs högtalare, möjlighet att välja mellan sluten eller portad låda med hjälp av baspluggarna som följer med. Välj mellan den slutna lådans raka frekvensgång och rappa återgivning eller portat för lite mer fylligare basljud. Valet är ditt!

 

Kabinett

Trots de små dimensionerna väger 99.25 LCR in på hela 11 kg. Detta visar hur stabilt uppbyggd lådan är tillsammans med väggar på minst 16 mm och interna stag. Lådan är gjord i MDF, som har en stark inre dämpning som reducerar resonanser. Den noga uträknade och testade lådvolymen, tillsammans med det stabila kabinettet gör att du får extremt hög precision i ljudet.

 

Lacken

Högtalaren har lackats med flera lager lack, i antingen matt vit eller svart högblank. Båda varianterna har polerats för att ge en jämn fin yta.

 

Terminal

Terminalen erbjuder bi-wiring möjligheter. Skruvterminalerna tar både ren kabel, spadar och banankontakter. På terminalen har du även flera möjligheter till att justera nivåer mellan elementen med hjälp av byglar som du kan montera. Allt för att kunna justera högtalaren efter rummet.

 

Frontskydd

Fronten hålls fast av 4 st starka magneter. Dessa sitter skyddade med gummi så det är ingen risk att lacken på kabinettet skadas. En annan fördel är att fronten automatiskt lägger sig i rätt läge. Fronten hjälper till att skydda högtalaren men utan front får man en ren och stilren design.

 

Konstruktionstyp: 2-vägs Stativhögtalare
Diskantregister: 1 x Banddiskant (Harts-Aluminium-sandwich)
Mellanregister: 1 x 180 mm (6,5") Elektrodynamiskt (Magnesium, naturgummi)
Frekvensrespons: 45 - 40.000 Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 87 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: 300 W Short term IEC 268-5, 100 W Long term IEC 268-5
Frontskydd: Magnetisk, Svart
Terminal: Bi-wiring / Bi-amp redo
Ljudinställningar: Basreflex / Sluten (1 port), Diskant: Justerbar i 4 olika lägen
Dimensioner: 202 x 370 x 320mm (B x H x D) / 8 x 14,8 x 12.7"
Vikt: 10 kg / 22 lbs
Färger: Högblank Svart, Mattvit
Garanti: 5 år
Kvantitet: 1 par

 

Vill man ha den liggandes, (t.ex. center) så är det enkelt att vrida diskanten.

XTZ 99.25 MKII är en vidareutveckling av den extemt populära tidigare modellen 99.25 Piano. Denna nya högtalare har fått uppdaterade delningsfilter för absolut bästa möjliga prestanda, frekvensgång och faslinjäritet. 99.25 MKII är likt föregångaren utrustad med SEAS Excel High End element som ger ett absolut rent och transparnet ljud i referensklass.

99.25 MKII har även banddiskant - en av de bästa på marknaden. Den möjliggör ett mycket snabbt transientsvar och jämn frekvensrespons.

- Pianolack med 8 lager klarlack
- SEAS Excel element
- Banddiskant med extrema prestanda
- Room-Tuning
- 25 mm MDF
- Justerbar diskantnivå i 4 steg
- Vridbar diskant för placering både vertikal och horisontellt
XTZ 99.25 LCR är en vidareutveckling av den populära 99.25 MKII. Den nya versionen använder sig av samma extrema element, men har också:

Förbättrad finish

Magnetisk frontskydd
För enkel montering och osynliga fästpunkter.

99.25 kan ställas horisontalt och vertikalt.
För att användas som både front-/bakhögtalare och centerhögtalare.

Vridbar diskant
För att optimera spridningen vid horisontell och vertikal användning.

Nya terminalkontakter
Högre kvalitet

Försänkt aluminium logotyp
För att ge diskanten ett renare utseende

Uppdaterat delningsfilter
Med högre efterhantering och högre kortkvalitet.

Relaterade Produkter

XTZ 99.25 LCR - testvinnare med exklusiva element och ett oslagbart ljud i prisklassen
St
Köp!
XTZ 99.36 FLR levererar långt över priset enligt tidningen HemmaBio. Endast de bästa komponenterna har använts vid designen av denna högtalare.
Par
Köp!
XTZ 99.25 LCR för traditionen vidare med högklassiga högtalare från svenska XTZ. Fountek banddiskant och SEAS Excel baselement på 6,5 tum.
Par
Köp!