XTZ Cinema S5

Par
Lägg i Kundvagn!
Slut på lager, E-posta för status
Produktkod: 12160

Beräknad leverans: slutet av maj

Beskrivning

XTZ Cinema S5 - Den bästa och mest flexibla surroundhögtalaren

 

XTZ Cinema S5 är inte en vanlig surroundhögtalare. Det går att välja mellan tre olika funktioner; direktstrålande, di-pol eller di-pol 3X. De låga frekvenserna är väldigt viktiga i en surroundhögtalare så S5 har två bredbandselement på varje sida, och dessa gör att flera olika inställningsmöjligheter finns tillgängliga samt en garanti för optimalt ljud oavsett rum, miljö eller anläggning. Dubbla diskanter i fronten ger kristallklart ljud även vid höga ljudtryck. Luta er tillbaka och njut av denna unika surroundhögtalare som levererar maximalt med realistiskt ljud till filmer.

 

THX ULTRA CERTIFIERING

En perfekt hemmabioupplevelse kräver högtalare som kan hantera extrem dynamik vid höga ljudtrycksnivåer. Samtidigt bör ljudet vara kristallklart och fritt från förvrängning. Dessa är de mål som fastställdes för CINEMA-serien, som till och med överträffades genom att använda sig av många specialtekniker.

XTZ CINEMA-produkter märkt med THX-certifiering testas och godkänns för hela THX-upplevelsen. THX-certifiering är en försäkring till konsumenter av kompromisslös kvalitet, bästa prestanda och konsistens. Med blandningen av konst, teknik och de ständigt föränderliga utmaningarna i en verklig visningsmiljö fortsätter THX och dess partners att leverera en övergripande upplevelse precis som skaparens vision. 

Room Tuning

S5 är väldigt unik och har tre olika inställningar:

  • Direktstrålande (endast frontelement)
  • Dipole (endast sido element)
  • Dipole 3X (Både sidoelement och frontelement)

Normala dipole-högtalare ger en kompromissad spridning och det lätt skapas "hål" i ljudbilden beroende på placering och rum. Dipole 3X fungerar ofta väldigt bra i de flesta rum även med begränsade möjligheter att placera högtalaren fritt. Samtidigt ger den direktstrålande inställningen en perfekt alternativ för "en sits" optimerad hembioanläggning. Du skifta inställning enkelt på baksidan av S5 med hjälp av den övre terminalen och medföljande brygga. 

Element

För M6 och S5 har vi utvecklat en unik och specialanpassad diskant. Chassit, som är gjutet i aluminium, är i ett kompakt format. Diskanten måste vara kompakt eftersom de 2st diskanterna måste sitta tätt för att skapa denna dual array och därför har vi använt kraftfulla men små neodymiummagneter. Bas/mellanregisterelementen är gjorda med väldigt lätta men styva membran och i kombination med kraftfull magnet i en gjuten aluminiumkorg av "high-flow" typ och extrema ljudtryck kan skapas trots kompakta mått.

 

Ljudjusteringar

Använd S5 som direktstrålande, di-pol eller di-pol 3X. 1 st bas/mellanregister, 2 st diskanter och 2 st 3" bredbandhögtalare gör S5 unikt flexibel. Använd front elementen och S5 fungerar som en normal högtalare. Om endast de sidomonterade 3" elementen används då fungerar S5 som en di-pol. Om alla elementen används då får man en bredspridande högtalare i läget di-pol 3X. Denna extrema flexibilitet gör S5 unik och därför väldigt mångsidig och kan därför användas till många olika typer av installation.

 

Kabinett

Stark HDF försäkrar om maximal stabilitet med små dimensioner med optimal intern volym för elementen. Den oregelbundna lådan reducerar interna resonanser effektivt och ger ett tidslöst utseende. Infällda fästen anpassade till vårt Flushmount kit gör att monteringen mot vägg blir stabil och slimmad nära vägen. Eller använd vårt golvstativ som också kan fästas i de infällda fästena på baksidan.

 

Lacken

Lacken på Cinema är anti-reflex lack som är en speciell polyuretanlack som appliceras med 8 lager för att ge en jämn fin yta men också för att reducera reflexer från projektorn till ett minimum. Grillen fästs med magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent uttryck om grillen ej används.

 

Terminal

Den högkvalitativa terminalen på baksidan av S5 är designad för bästa kontakt. Kontakterna är guldpläterade för att minimera resistansen och maximera signal överföringen. Terminalen som är nedsänkt i lådan är klar för ren kabel eller banankontakter.

 

Magnetisk logotyp

XTZ-loggan är magnetisk vilket gör att du väljer om du vill ha loggan monterad eller ej, och beroende på vertikal eller horisontell montering så anpassar man enkelt loggans placering.

 

 

Konstruktionstyp: 3-vägs Stativhögtalare (alt. Väggmonterad)
Diskantregister: 2 x 24 mm (1") Dome-diskant (Polymer-förstärkt japansk silke i Duo-diskant-uppställning)
Mellanregister: 1 x 120 mm (4") Elektrodynamiskt (Långfibrig pappersmembran i D'Appolito-arrangemang)
2 x 80 mm (3") full range bredbandshögtalare (Laminerad papyrusmembran)
Frekvensrespons: 80 - 30.000 Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 87 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: 150 W Short term IEC 268-5, 75 W Long term IEC 268-5
Frontskydd: Magnetisk, Svart
Terminal: Guldpläterad, Bi-wiring / Bi-amp redo
Ljudinställningar: Dipol, Dipole 3X eller direct sound-field
Dimensioner: 203 x 282 x 225 mm (W x H x D) / 8 x 11.1 x 8.8"
Vikt: 7.5 kg / 16.5 lbs
Färger: Mattsvart 8 lagers anti-reflektions-lack, Svart högblank svart
Väggmontage: Nyckelhålsspår / Cinema Flush mount-kit (Tillval)
Garanti: 5 År
Kvantitet: 1 Par

 


Relaterade Produkter

XTZ Cinema M6 centerhögtalare i unik ljuddesign med ett explosivt och detaljerat ljud
XTZ Cinema S2 är en högtalare som fungerar lika bra på vägg som tak och stativ. Även anpassade för dolby atmos
Par
Köp!
XTZ Cinema SUB 3x12 är en av de allra bästa basarna på marknaden för hemmabio - Vad sägs om 3st långslagiga 12 tums basar med var sitt slutsteg på 500 Watt - årets subwoofer enligt Audioholics
XTZ Cinema Flushmountkit är ett väggfäste som är anpassat för högtalarna i XTZ Cinema-serien
XTZ cinema är framtagen för ge det bästa filmljudet för mest rimlaga pengen. Testvinnare med flera utmärkelser
THX-certifierade XTZ Cinema M6 är designad för optimalt ljud till hembio. Klarar högt ljudtryck med låg distorsion. 4 st diskanter i Quattro array.
XTZ Cinema M8 Tower – Kraft, Dynamik, Precision för alla typer av rum
Center för dig som vill kunna spela högt utan att göra avkall på kvaliteten
Hemmabiohögtalare för dig som vill kunna spela högt utan att göra avkall på kvaliteten