Butiken håller sommarstängt fr.o.m. måndag 15/6. Webbordrar skickas som vanligt. Provlyssning går att tidsboka.

   XTZ SUB DS12.17 Edge Mattsvart

St
Lägg i Kundvagn!
Slut på lager, E-posta för status
Produktkod: 20315

Beskrivning

XTZ SUB DS12.17 EDGE - Aktiv subwoofer med ljudteknik från ICEpower®

DS12.17 EDGE är en konceptmodell där D står för latinska "Duo", Duo innebär två 12" aktiva baselement som är plaserade side-by-side för att skapa en relativt grund subwoofer, som t.ex. lämpar sig för inbyggnad. Konceptet är framtaget för att förverkliga en helt kompromisslös kabinett-stabilitet och ett nyutvecklat baselement. DS12.17 använder den förstärkarmodulen XTZ SA-1 som är inkluderad i nya SUB17 EDGE-serien. Med SA-1 har vi lyckats kräma ut 1000W RMS och DSP-optimerat "symbiosen" mellan kabinett och baselementen. Helt enkelt en otroligt kraftfull subwoofer som funkar lika bra till musik som film med sina unika inställningsmöjligheter.

Mer detaljerad information kan du läsa nedan:

Nyutvecklad klass-D förstärkare med ICEpower®

Subwoofern DS12.17 EDGE använder en helt ny subwoofer-förstärkare SA-1 som bygger på ljudteknik från ICEpower®. ICEpower-moduler används i många väldigt påkostade konstruktioner tack vare sin extrema prestanda (S/N på 117 dB) och enorma effekt kontra storlek. SA-1 är en mer avancerad förstärkare än tidigare i förstärkare i SUB 17-serien med bland annat högre uteffekt och förbättrad impulskontroll. Denna förstärkare har en avancerad digital signal-processor (DSP) som ger förstärkaren extrem kontroll över elementet, och med två EQ verktyg har den oöverträffade inställningsmöjligheter (EQ-lägen: REF, EQ1 & EQ2 samt PEQ) 

Kabinett

Det massiva kabinettet för SUB 12.17 EDGE består av massiv MDF som har en stor mängd interna tvärstag för att säkerställa maximal stabilitet. Mängden material och förstärkning leder till den höga vikten på SUB DS12.17 EDGE. Dessutom den enorma stabiliteten hos denna konstruktion dämpar eventuella resonanser effektivt och ger elementet en idealisk miljö. Kombinerat med dämpande material, spelar subwoofern med en maximal kontroll och högsta dynamik. I och med den perfekta storleken av kabinettet kontra elementets parametrar så är basen extremt noggrann och exakt.

Lacken

SUB 12.17 EDGE kan helt integreras i film- och musikrum med minimerad ljusreflektion tack vare sin mattsvarta lack. Den multiskiktade färgen är noggrant slipad och polerad och garanterar därmed ett sofistikerat utseende. Rundade kanter ger ett mer kompakt utseende.

Terminal

Den bakre terminalen har både RCA- och XLR-ingångar vilket gör att DS12.17 EDGE även kan användas i studiomiljöer. Lågpass-frekvensen, gain/volym och fasen kan justeras steglöst. Du hittar också omkopplaren för EQ-val här, samt den parametriska EQ:n (PEQ).

Frontskydd

Det akustiska material som används för fronten på subwoofern är visuellt täckande men samtidigt transparent för ljud. Det skyddar elementet från potentiella skador utan att kompromissa med ljudkvaliteten.

Baselement
D12.17 & DS12.17 inkluderar nyutvecklade baselement. Nytappningen bygger på de framgångsrika tekniker som används i SUB17-baselementet, så som det styva konmaterialet och en mycket stark magnet som ger ett otroligt snabbt element. Vilket kan producera fantastiska ljudtrycksnivåer med stor dynamik och ändå förbli trogen källjudet. Det har lagts mycket arbete på att ta fram ett riktigt bra material, då kombinationen av vikt och styvhet är en av de mest kritiska faktorerna i elementkonstruktion. Baselementet måste också göra stora konrörelser för att generera maximalt ljudtryck. Så för att få linjäritet har XTZ utvecklat en speciell gummiupphängning av NBR (Nitrilbutadiengummi).Vi har också ökat diameter på talspolen för ytterligare ökad linjäritet och kontroll. Den ökade talspolen ökar också effekttåligheten med bättre avkylningsförmåga, det innebär att elementet kan pressas hårade med bibehållen kontroll och integritet.
Andra optimeringsmetoder och tekniker använda för utveckling av vårt baselement:

    • FEA-optimerat magnetfältsdesign med ett smalt och fokuserat magnetfält
    • Använder KLIPPELs laserbaserade testsystem
    • Stor aluminiumkortslutningsring för att minimera och få lägre icke-linjär distorsion

Room Tuning

SUB D12.17 EDGE låter dig anpassa ljudkaraktären efter den typ av ljud du vill ha, och anpassa basen till olika rum. De 3 st EQ-lägen (REF, EQ1, EQ2) gör att det finns 3 st grundkaraktärer att välja mellan. Självklart finns även optimering av fas, delningsfrekvens och volym. En nyhet med SUB 17 EDGE, utöver EQ-lägena, är ett ställbart PEQ-filter mellan 30 Hz - 120 Hz. Som med "Gain"-kontrollen kan man justeras mellan -9 dB och +9 dB. Det är ett nytt och mycket kraftfullt verktyg för att kompensera för problem med rummets akustik och motverka rumsmoder och -noder. Sammantaget är SUB 12.17 EDGE väldigt unik som ger så många möjligheter till finjustering av ljudet vilken garanterar att den kommer att passa och fungera i alla olika rum och miljöer.


Inbyggd PEQ

En parametrisk equalizer (PEQ) är ett justerbart filter och ett mycket kraftfullt verktyg där användaren kan rikta och kompensera problem med rumsmoder och -noder som är unika för varje lyssningsområde. För att använda den här funktionen på bästa sätt rekommenderar vi att du använder en mätutrustning som "XTZ Room Analyzer II Pro" för att se hur lyssningsområdet fungerar. Börja med Realtidsanalys (RTA) och mät (i öronhöjd) olika ställen på din lyssningsplats, Då kan man se om ett visst frekvensområde har ett upprepande mönster, till exempel en "dipp" eller "topp". Ställ in PEQ på "On", sätt sedan förstärkningen till antingen +9 eller -9 för att se vilken frekvens som är påverkad. Trimma in frekvensen till rätt plats och justera förstärkningen för att balansera en dipp eller en topp.

 

 

Ljudjusteringar

På bakpanelen i 4 mm aluminium har SUB D12.17 EDGE ovanligt många möjligheter att justera ljudet med hjälp av 3 st EQ-lägen (REF, EQ1, EQ2). EQ "REF" (referens) ger maximalt djup i basen och en helt linjär respons, "EQ1" filtrerar lite av de allra lägsta frekvenserna för att anpassa ljudet i mindre rum med hög "room-gain". "EQ2" lyfter även de övre basfrekvenserna för att uppnå en ”punchig” bas.Utöver EQ-lägena finns ett ställbart PEQ-filter mellan 30 Hz  - 120 Hz.

 

 

EQ REF - Ger en utökad frekvensåtergivning för den allra djupaste basen, men försiktighet bör vidtas för att säkerställa att de lägre frekvenserna inte är överrepresenterade och kan därmed ge en "långsam" basåtergivning beroende på rummets geometri, placering av basen och lyssningspositionen.

EQ 1 - Är en direkt motåtgärd till en "långsam" basåtergivning på grund av rummets efterklang och därmed överrepresenterade låg bas. Genom att höja nedre gränsfrekvens kommer basen att bli mer kontrollerad.

EQ 2 - Ger även mer energi i övre basområdet vilket ger en mer "punchig" och "snabb" basåtergivning.

 

SPECIFIKATIONER XTZ SUB 12.17 Edge

Konstruktionstyp 2 X 12" Aktiv subwoofer (Sluten)
Basregister 2 x 300 mm (12") High-Speed Ultra-Long-Stroke (Polymerförstärkt bomull)
Förstärkare 1 x High-End Class-D-förstärkare (SA-1)
Frekvensrespons 19 Hz - 180 Hz (+/- 3dB)
Effekt 1000 W RMS, Class-D, ICEpower®
S/N 117 dB
Fas Variabel 0° - 180°
Delningsfrekvens Variabel 30 Hz - 170 Hz, Bypass
Terminal 2 x RCA, 1 x XLR, 1 x XLR Passthrough
Ljudinställningar 3 x EQ (REF, EQ1, EQ2), PEQ-filter (Variabel frekvens och gain)
Parametrisk EQ (PEQ) Variabel 30 Hz - 120 Hz | +/- 9 dB
Frontskydd Svart Galler
Fötter 4 x Gummispikar (M6-gänga)
Dimensioner 450 x 550 x 550 mm (B x H x D)
Vikt - kg
Färger Mattsvart
Garanti 5 år
Kvantitet 1 st
Konsumtion Standby: 0,17 W | Tomgång: 22 W

BRUKSANVISNING / MANUAL

XTZ SUB 12.17 Edge: Ladda ner (PDF, ca 2,5 MB)


Relaterade Produkter

XTZ Room Analyzer 2 Pro är ett avancerat system för att mäta rummets akustik. Tolerans ± 1 dB.
Automatisk subwoofer-kalibrering som effektivt motverkar resonanser i rummet. Ansluts mellan förstärkarens subwoofer-utgång och subwoofern.
St
Köp!
XTZ SUB 10.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).
BÄST I TEST! XTZ SUB 10.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).
XTZ SUB 10.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).