XTZ Divine Alpha

Par
Lägg i Kundvagn!
Slut på lager, E-posta för status
Produktkod: 20001

Beskrivning


XTZ Divine Alpha - Genuin high-end i vacker formgivning


XTZ Divine Alpha är, som en av de bästa fullregisterhögtalarna i denna storlek på marknaden, på många sätt en absolut referens. En referenshögtalare skall återge ljud på djupet, från den djupaste bas och ända upp till de högsta frekvenserna utan klang, utan missfärgning eller utan förvrängning av signalen. Därför har element från anrika producenter valts, som Accuton diskant, Accuton mellanregister och SEAS baselement. Dessa är placerade i ett perfekt optimerat kabinett med en stilren, tidlös design och ett delningsfilter med komponenter från Mundorf. Detta är en högtalare som med säkerhet kommer att bli en ikon i sin genre.Element

XTZ Divine Alpha är byggd runt det fantastiska elementet Accuton C173-6-090 som är ett av de absolut bästa mellanregister som finns på marknaden, och som man endast hittar i de mest avancerade och påkostade high-end högtalarna. Diskanten är den nya Accuton Cell C25-6-158 – en 25-millimeters diskant med keramiskt membran. De lägre frekvenserna tas om hand av två stycken 10 tums aluminiumelement från SEAS, vilka dessutom är modifierade för sitt ändamål.

 

Diskant
Diskanten är en ultrasnabb keramisk diskant, Cell C25-6-158 från Accuton, för ett kristallklart ljud utan distorsion. Denna nya diskant ger en superklar och ren återgivning i absolut referensklass. Diskanten är skyddad och interndämpad med ventilerad talspole och har en mycket rak frekvensgång samt låg resonansfrekvens.
Mellanregister
Divine Alpha använder Accuton C173-6-090, en av de bästa (om inte det bästa) mellanregistret på marknaden och hittas endast i de mest avancerade konstruktionerna. C173-6-090 är ett keramiskt element som därmed ger en oslagbar kombination av styvhet och vikt. Och med en extremt stor neodumiummagnet uppnår man en maximal känslighet och minimalt med distorsion. De två "klassiska" svarta punkterna minskar konresonanser ytterligare. Detta element är närmast en ikon i sammanhanget och det är ingen slump att det används i många mycket dyra högtalare.
Basregister
Efter att ha testat ett flertal element från olika tillverkare föll valet på ett från SEAS. Norska SEAS är idag en världsledande tillverkare av högtalarelement. Elementen har en återgivning av så hög kvalitet att de återfinns i ett flertal högtalare i den övre high-end-klassen, med 6-siffriga prislappar. Vi har valt två stycken 10 tums baselement med aluminiumkon som är transientsnabbt, effekttåligt och klarar höga ljudtryck. Elementet har ett chassie/elementkorg gjuten i solid aluminium av typen "high flow", vilket är akustiskt transparent. Stora "fönster" i elementkorgen både ovanför och under "spidern" ger en kraftig reduktion av ljudreflektioner, luftflöden, ljud och kabinettresonanser. Guldpläterade anslutningar ger en låg kontaktresistans samt förhindrar korrosion. Vi har dessutom specialanpassat elementen med kraftiga kopparringar ovanför "T-stycket" på magneten och tillfört en egendesignad fasplugg i kromad aluminium. Detta minimerar ickelinjär och modulationsdistorsion och ökar effekttåligheten. Kombinationen av en kraftfull magnet på hela 3 kilo, ett lätt element och en stabil upphängning ger både kraft och precision i ljudet.
 
Kabinett

Kabinettet är byggt utan kompromisser med upp till 90 millimeter tjock MDF för att minimera uppkomsten av resonanser. Rundade sidor och icke parallella väggar ger ytterligare optimering.

Den separata kammaren för mellanregistret är extremt stabil. Denna är V-formad och har en "taggig " insida för att effektivt minimera och bryta upp resonanser. Flera dämpningsmaterial används för att minska resonanserna i olika frekvensområden.

Hela frontbaffeln är tillverkad i CNC-fräst aluminium för maximal stadga, tyngd och precision. Baffeln ger Alpha en stilren och tidlös look.

Kabinettet står på fyra stycken stabila krombelagda fötter som kan justeras för optimal vinkel mot lyssningspositionen.
Finish

Alpha är lackad med ett polerat pianolack. Denna lack i flera lager ger det konvexformade kabinettet fantastiska reflexer som omger högtalarna och en fin kontrast mot de kromade aluminiumfötterna, terminalen och faspluggarna.


Room Tuning

Det avancerade delningsfiltret är anpassat för att kunna optimera frekvensomfång, effekttålighet, känslighet och fasförskjutningar. Med hjälp av medföljande baspluggar kan du välja en sluten eller basreflexoptimerad låddesign. Tack vare två strömbrytare på terminalen kan du även justera nivån på diskant respektive bas. Alpha är byggd för en helt eller delvis aktiv drift.Terminal

Terminalerna har en egen design med mycket kraftiga vingmuttrar i kromad brons. Innerdelen/innerledaren är tillverkad i koppar för maximal ledningsförmåga och minimalt med förluster. Internkablaget kommer från Svenska Supra och består av 99,99 procent ren koppar. På terminalen finns två strömbrytare – en för justering av diskantnivån och en för justering av basnivån.

 


Frontgaller

Alla element skyddas effektivt med metallgaller som är placerat för minsta möjliga påverkan av ljudet.
Konstruktionstyp: 3-vägs Golvhögtalare
Diskantregister: 1 x 25 mm Keramisk Dome-diskant (Accuton)
Mellanregister: 1 x 180 mm (6,5") Keramisk Elektrodynamiskt (Accuton)
Basregister: 2 x 250 mm (10") Aluminium Elektrodynamiskt (SEAS)
Frekvensrespons: 25 - 40.000 Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 90 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: 900 W Short term IEC 268-5, 470 W Long term IEC 268-5
Frontskydd: Hex-metall
Fötter: Metall, Justerbara spikar
Terminal: Krombelagd OFC-koppar, Tri-wiring / Tri-amp redo, Active & Passive Crossover Drive
Ljudinställningar: Basreflex / Sluten (2 portar, Justerbar i 3 lägen) Passivt delningsfilter: Diskant justerbar i 2 lägen, Bas justerbar i 2 lägen
Dimensioner: 423 x 1240 x 600mm (B x H x D) / 16.7 x 48.4x 23.6" (Höjd inkl. spikar)
Vikt: 76 kg / 168 lbs
Färger: Högblank Svart, Metallbaffel
Garanti: 5 år
Kvantitet: 1 par

 Relaterade Produkter

XTZ Room Analyzer 2 Pro är ett avancerat system för att mäta rummets akustik. Tolerans ± 1 dB.
St
Köp!
Modern stereoförstärkare i klassisk design. Bluetooth, Spotify, Tidal, Airplay, app-styrning och Yamaha MusicCast. Utrustad med YPAO (autokalibrering med mätmikrofon) och ESS Sabre DAC.
Stereoslutsteg från XTZ med ICEpower Class D-teknik. 2 x 300 Watt, justerbar gain, 113 dB S/N, Stereo- och monoläge, stöd för 19-tums rackmontage.

Beräknad leverans: runt 20:e april
Divine Delta är stativhögtalaren av XTZs flaggskepp, Divine Alpha, och har fantastisk keramisk diskant från Accuton. Superbt ljud i en ädel och tidlös design.
Par
Köp!
Divine DELTA center är centerhögtalaren som matchar golvhögtalarna XTZ Divine Alpha och stativhögtalarna XTZ Divine Delta. Vikt 26,5 kg och bestyckad med fantastiska keramiska element från Accuton.
St
Köp!