XTZ Divine Alpha

Par
Lägg i Kundvagn!
På lager, redo att skickas!
Produktkod: 20001

Beskrivning

Divine Alpha - Genuin high-end i vacker formgivning

 

Divine Alpha är, som en av de bästa fullregisterhögtalarna i denna storlek på marknaden, på många sätt en absolut referens. En referenshögtalare skall återge ljud på djupet, från den djupaste bas och ända upp till de högsta frekvenserna utan klang, missfärgning eller förvrängning av signalen. Därför väljer vi element från anrika producenter som Accuton för diskant och mellanregister och SEAS för baselement. Dessa är placerade i ett perfekt optimerat kabinett med en stilren, tidlös design och ett delningsfilter med komponenter från Mundorf. Här har vi skapat en högtalare som vi är säkra på kommer att bli en ikon i sin genre.

 

Element

Divine Alpha är byggd runt det fantastiska Accuton C173-6-090 som är ett av de absolut bästa mellanregister som finns på marknaden och som man endast hittar i de mest avancerade och påkostade high-end högtalarna. Diskanten är den nya Accuton Cell C25-6-158 – en 25-millimeters diskant med ett keramiskt membran. De lägre frekvenserna tas om hand av två stycken 10 tums aluminiumelement från SEAS, vilka vi har modifierat för sitt ändamål.

 

Room Tuning

Det avancerade delningsfiltret är anpassat för att kunna optimera frekvensomfång, effekttålighet, känslighet och fasförskjutningar. Med hjälp av medföljande baspluggar kan du välja en sluten eller basreflexoptimerad låddesign. Tack vare två strömbrytare på terminalen kan du även justera nivån på diskant respektive bas. Alpha är byggd för en helt eller delvis aktiv drift.

 

Kabinett

Hela frontbaffeln är tillverkad i CNC-fräst aluminium för maximal stadga, tyngd och precision. Baffeln ger Alpha en stilren och tidlös look. Kabinettet är byggt utan kompromisser med upp till 90 millimeter tjock MDF för att minimera uppkomsten av resonanser. Rundade sidor och icke parallella väggar ger ytterligare optimering. Den separata kammaren för mellanregistret är extremt stabil. Denna är V-formad och har en "taggig" insida för att effektivt minimera och bryta upp resonanser. Flera dämpningsmaterial används för att minska resonanserna i olika frekvensområden. Kabinettet står på fyra stycken stabila krombelagda fötter som kan justeras för optimal vinkel mot lyssningspositionen.

 

Finish

Alpha är lackad med ett polerat pianolack. Denna lack i flera lager ger det konvexformade kabinettet fantastiska reflexer som omger högtalarna och en fin kontrast mot de kromade aluminiumfötterna, terminalen och faspluggarna.

 

Terminal

Terminalerna har en egen design med mycket kraftiga vingmuttrar i kromad brons. Innerdelen/innerledaren är tillverkad i koppar för maximal ledningsförmåga och minimalt med förluster. Internkablaget kommer från Svenska Supra och består av 99.99 procent ren koppar. På terminalen finns två strömbrytare – en för justering av diskant- och en för justering av basnivån.

 

Frontgaller

Alla element skyddas effektivt med metallgaller som är placerat för minsta möjliga påverkan av ljudet.

 

Konstruktionstyp: 3-vägs Golvhögtalare
Diskantregister: 1x 25 mm Keramisk Dome-diskant (Accuton)
Mellanregister: 1x 180mm (6,5") Keramisk Elektrodynamiskt (Accuton)
Basregister: 2 x 250 mm (10") Aluminium Elektrodynamiskt (SEAS)
Frekvensrespons: 25 - 40.000 Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 90 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: 900 W Short term IEC 268-5, 470 W Long term IEC 268-5
Frontskydd: Hex-metall
Fötter: Metall, Justerbara spikar
Terminal: Krombelagd OFC-koppar, Tri-wiring / Tri-amp redo, Active & Passive Crossover Drive
Ljudinställningar: Bassreflex / Sluten (2 portar, Justerbar i 3 lägen) Passivt delningsfilter: Diskant justerbar i 2 lägen, Bas justerbar i 2 lägen
Dimensioner: 423 x 1240 x 600mm (B x H x D) / 16.7 x 48.4x 23.6" (Höjd inkl. spikar)
Vikt: 76 kg / 168 lbs
Färger: Högblank Svart, Metallbaffle
Garanti: 5 År
Kvantitet: 1 Par