Sonic Design Dämpkuddar för högtalare 4-12kg 4-pack

St
Lägg i Kundvagn!
Slut på lager, E-posta för status
Produktkod: 20045

Beskrivning

Klassiska dämpfötter som effektivt minskar vibrationer mellan högtalare och underlag.

Sonic Design har noga utvecklat kuddarna för att få så lite resonanser som möjligt och de få som blir kvar ska ha en resonansfrekvens under frekvensområdet där högtalaren spelar.

Genom att dessa dämpfötter anpassas exakt till högtalarnas viktfördelning, och genom en lite större tjocklek, och därmed större fjädringsmjukhet, så kommer man ända ner till en resonansfrekvens horisontellt på under ca 7 hz.

Både hårdhet och storlek anpassas för din högtalare.

I de fall där högtalaren hamnar precis på viktgränsen så brukar det ge bäst resultat att ta den lägre viktklassen.

Ex. om högtalaren väger 12 kg så väljer man storleken 4-12 kg istället för 12-28 kg. Det har visat sig att högtalare som står på stativ har speciellt stora problem med resonanser. Dämpfötterna bör placeras mellan högtalaren och stativet. Högtalarens vibrationer dämpas då så nära källan som möjligt. Eftersom stativet inte längre vibrerar kan man använda ev spikfötter, plastknoppar, filttassar eller vad man vill mot golvet. (Ev befintliga spikar kan bytas mot filttassar om man vill skydda golvet från märken). Om man har fast monterade spikar uppåt från stativet kan man lägga en platta på dessa. På plattan ställer man sedan högtalaren med fötterna. För att nå så långt som möjligt i fråga om resonansdämpning måste det fjädrande materialet dimensioneras för högtalarens vikt.


 


 
Relaterade Produkter

Vibrationsdämpande fötter anpassande för högtalare och subwoofer som väger mellan 12 kg och 28 kg.
Köp!
Vibrationsdämpande fötter anpassande för högtalare och subwoofer som väger mellan 28 kg och 50 kg.
Köp!
Vibrationsdämpande fötter anpassande för högtalare och subwoofer som väger mellan 50 kg och 100 kg.
Köp!