XTZ Cinema M6 Center

St
Lägg i Kundvagn!
På lager, redo att skickas!
Produktkod: 11894

Beskrivning

XTZ Cinema M6 - Dynamisk, exakt och kraftfull centerhögtalare i kompakt format

 

XTZ Cinema M6 Center är designad för optimalt ljud till hembio. Trots ett litet format klarar denna unika högtalare extremt höga ljudtryck utan komprimering. Vi påstår att det finns väldigt få högtalare som liknar M6 om man tar hänsyn till tekniska parametrar som ljudtryck, frekvensgång, spridning (vertikalt och horisontalt), frekvensomfång och distorsion. Målet med denna högtalare var en jämn frekvensgång on-axis men också off-axis, både vertikalt och horisontellt. Att klara minst 111dB inom 80-20000hz med låg distorsion i en låda som mäter endast 23 x 44 x22 cm!! Lösningen är vår unika quattro array med fyra kraftfulla diskanter. För att klara höga ljudtryck konstant räcker det inte med 1st diskant. Utan vår lösning med fyra diskantelement gör det inte bara möjligt att nå extrema ljudtryck, de spelar även rent och dynamiskt och utan risk att de överhettas. Med fyra diskanter kan även riktningen på ljudet styras med hjälp av "line-array" effekten som skapas med fyra diskanter som sitter tätt. Det gör att man får ett mer riktat ljud vilket har flera fördelar som högre verkningsgrad, högre SPL, lägre distorsion och minskad påverkan av rummet. En traditionell högtalare med ett diskantelement riskerar att ge en för bred spridning, detta kan leda till oönskade ljudreflexer från väggar, golv och tak som stör upplevelsen. Sammantaget är M6 en mycket unik högtalare!

 

 

THX ULTRA CERTIFIERING

En perfekt hemmabioupplevelse kräver högtalare som kan hantera extrem dynamik vid höga ljudtrycksnivåer. Samtidigt bör ljudet vara kristallklart och fritt från förvrängning. Dessa är de mål som fastställdes för CINEMA-serien, som till och med överträffades genom att använda sig av många specialtekniker.

XTZ CINEMA-produkter märkt med THX-certifiering testas och godkänns för hela THX-upplevelsen. THX-certifiering är en försäkring till konsumenter av kompromisslös kvalitet, bästa prestanda och konsistens. Med blandningen av konst, teknik och de ständigt föränderliga utmaningarna i en verklig visningsmiljö fortsätter THX och dess partners att leverera en övergripande upplevelse precis som skaparens vision. 

Element

För M6 har vi utvecklat en unik och specialanpassad diskant. Chassit är gjutet i aluminium med hög precision i ett kompakt format. Diskanten måste vara kompakt eftersom de fyra diskanterna måste sitta tätt för att skapa denna quattro array och därför har vi använt mycket kraftfulla men små neodymiummagneter. Baselementen är gjorda med väldigt lätta men styva membran och i kombination med kraftfull magnet i en gjuten aluminiumkorg av "high-flow" typ och extrema ljudtryck kan skapas trots kompakta mått.

 

Kabinett

Stark HDF försäkrar om maximal stabilitet med små dimensioner och med optimal intern volym för elementen. Den trapetsformade lådan reducerar interna resonanser effektivt och ger ett tidslöst utseende. Baffeln är vinklad 7,5 grader mot mitten på rummet vilket ger möjlighet och montera högtalaren kloss mot väggen och ändå riktas ljudet perfekt mot lyssningspositionen. Vår unika Quattro array hjälper här till att rikta ljudet mot lyssningspositionen. Infällda fästen anpassade till vårt Flushmount kit (tillval) gör att monteringen mot vägg blir stabil och slimmad nära vägen. Eller använd vårt golvstativ (medföljer ej) som kan fästas i de infällda fästena på baksidan av högtalaren.

 

Lacken

Lacken på Cinema är anti-reflex lack som är en speciell polyuretanlack som appliceras med 8 lager för att ge en jämn fin yta men också för att reducera reflexer från projektorn till ett minimum. Grillen fästs med dolda magneter och ger därför högtalaren ett väldigt rent utseende om grillen inte används.

 

Terminal

Den högkvalitativa terminalen på baksidan av M6 är designad för både bi-wiring och bi-amping. Kontakterna är guldpläterade för att minimera resistansen och maximera signal överföringen. Terminalen som är nedsänkt i lådan är klar för ren kabel, spade eller banankontakter.

 

Magnetisk logotyp

XTZ loggan är magnetisk, vilket gör att du väljer om du vill ha loggan monterad eller ej. Och beroende på vertikal eller horisontell montering så anpassar man enkelt loggans placering.

 

 

Konstruktionstyp: 2,5-vägs hybrid Centerhögtalare
Diskantregister: 4 x 24 mm (1") Dome-diskant (Polymer-förstärkt japansk silke i Quattro-diskant-uppställning)
Mellanregister: 2 x 150 mm (5 ¼") Elektrodynamiskt (Långfibrig pappersmembran i D'Appolito-arrangemang)
Frekvensrespons: 75 - 30.000 Hz (+/- 3dB)
Nominell impedans: 4 - 8 Ohm
Känslighet: 89 dB (2,83 V/1 m)
Effekttålighet: 300 W Short term IEC 268-5, 150 W Long term IEC 268-5
Frontskydd: magnetisk, Svart
Terminal: Guldpläterad, Bi-wiring / Bi-amp redo
Dimensioner: 440 x 230 x 220 mm (B x H x D) / 17.3 x 9.1 x 8.7"
Vikt: 9 kg / 19.8 lb
Färger: Mattsvart 8 lagers anti-reflektion-lack, Svart högblank baffle
Väggmontage: Nyckelhålsspår / Cinema Flush mount-kit (Tillval)
Garanti: 5 År
Kvantitet: 1 st
 
OBS! Golvstativ medföljer ej.

 

Relaterade Produkter

XTZ Cinema S2 är en högtalare som fungerar lika bra på vägg som tak och stativ. Även anpassade för dolby atmos
Par
Köp!
XTZ Cinema Flushmountkit är ett väggfäste som är anpassat för högtalarna i XTZ Cinema-serien
THX-certifierade XTZ Cinema S5 är en högtalare med tre olika funktioner; direktstrålande, di-pol eller di-pol 3x. Flexibel surroundhögtalare som levererar kristallklart ljud även vid höga ljudtryck.

Beräknad leverans: slutet av maj
XTZ cinema är framtagen för ge det bästa filmljudet för mest rimlaga pengen. Testvinnare med flera utmärkelser
THX-certifierade XTZ Cinema M6 är designad för optimalt ljud till hembio. Klarar högt ljudtryck med låg distorsion. 4 st diskanter i Quattro array.
Center för dig som vill kunna spela högt utan att göra avkall på kvaliteten