ARCAM FMJ A29 demo

St
Lägg i Kundvagn!
Slut på lager, E-posta för status
Produktkod: 12611

Beskrivning


 

Arcam FMJ A29


Här har du en riktig ulv i fårakläder. Låt inte den tunna profilen lura dig, för på insidan gömmer sig en riktigt kraftfull förstärkare som införlivar allt Arcam har lärt sig under sina 40 år. Arcam A29 ger klassledande ljudkvalitet och kommer sätta nya standarder för prisklassen.

A29 bygger på endast de bästa kvalitetskomponenterna och tillsammans med Arcams ingenjörskonst så garanteras oerhört hög driftsäker och kvalitet. Inuti det akustiskt dämpade chassit, finner man en stor ringtransformator med ett kompletterande transistorslutsteg som levererar exceptionellt låga nivåer av distorsion. Förstärkningen bygger på Arcams unika Klass G teknik.

Class G är Arcams främsta mästerverk och en förstärkarmässig revolution. Även vid riktigt höga effekter nära klippning levererar den en distorsionsnivå lägre än en miljondel av signalen. Resultatet av detta är att allt från musikens minsta detaljer till de kraftigaste utbrotten levereras med samma lätthet, transparens och känsla av outtömliga resurser. Något du aldrig någonsin hört tidigare i denna prisklass. Arcams ingenjörskonst tar oss helt enkelt närmare musiken. Både Klass A och AB har sina för- och nackdelar. Därför bygger Klass G på både dessa tekniker för att kunna plocka ut russinen utan att behöva lida av de största nackdelarna.

För att visa den fulla potentialen hos Class G så behövdes en ny och bättre förstegsarkitektur med bl.a. en helt ny volymkontroll. Den var tvungen att kunna leverera en renhet långt utöver det vanliga. Enligt Arcam blev resultatet den bästa integrerade förstärkare som går bygga, nämligen FMJ A49. En förstärkare som på alla punkter kan konkurrera med eller överträffa de mest påkostade extremförstärkare som marknaden har att erbjuda, men till endast en bråkdel av priset. Samma teknik och innovationer används i FMJ A29.

Det har gjorts stora framsteg med att förbättra ljudkällor och högtalare under de senaste åren och därför är tiden rätt att matcha dem med en lika uppdaterad förstärkarteknik. Med massiva 80 watt per kanal i 8 ohm och 175 watt i 4 ohm så kan A29 driva riktigt stora och tunga högtalare. Det låter otroligt och du måste provlyssna en Arcam Class G förstärkare hos oss för att verkligen förstå hur fantastisk den är.

 

Om ARCAM


Arcam har varit ett mycket aktad aktör i HiFi-branschen under sina 40 år. De har gjort sig kända för att erbjuda helt egenutvecklade förstärkare av yttersta kvalitet där alla resurser läggs på de komponenter som ger renast möjliga ljud för pengarna. Väldigt få företag bygger produkter helt från scratch men Arcam har alltid legat stor vikt i detaljerna och de ställer ofta högre krav än vad de färdiga lösningarna kan erbjuda. Ett exempel är att Arcams blåtandsenheter som erbjuder ca 50 dB bättre signal till brusförhållande än konkurrenterna. Innan dessa ansåg Arcam inte att Bluetooth hade något att göra med äkta hifi.

Arcam var först med att bygga en extern DAC 1988. De var det enda engelska HiFi-märket som hade kunskapen att bygga en kassettspelare från grunden och så har traditionen fortsatt med helt egenutvecklade CD-, DVD- och nu Blu-Ray-spelare.

Även när Arcam har satt igång utvecklingsprojekt för att skapa världens bästa DAC och förstärkare utan någon hänsyn till kostnad så har slutsumman slutat på fullt överkomliga 30000kr för deras DAC och 50000kr för deras förstärkare. Anledningen till att de inte kostar flera hundratusen som konkurrerande lösningar är för att Arcam inte lägger pengar på onödiga kostnader som inte påverkar ljudet och att de fortfarande har realistiska marginaler trots sin överlägsna ljudkvalitet.

Relaterade Produkter

XTZ Blue Line - En prisvärd signalkabel. 2x RCA till 2 x RCA. T.ex. för användning mellan stereokomponenter. Längd: 1 meter.
St
Köp!
Stereoslutsteg från XTZ med ICEpower Class D-teknik. 2 x 300 Watt, justerbar gain, 113 dB S/N, Stereo- och monoläge, stöd för 19-tums rackmontage
St
Köp!