Butiken håller stängt tillsvidare. Webbordrar skickas som vanligt. Provlyssning går att tidsboka.

   XTZ Room Analyzer II

St
Lägg i Kundvagn!
På lager, redo att skickas!
Produktkod: 10174

Beskrivning


XTZ Room Analyzer II - "Gooseneck"

 

NYHET! Nu uppdaterad med stöd för Pro-versionen av mjukvaran

XTZ Room Analyzer II är ett avancerat system för mätning av rummets akustik

En bra högtalare kan bara låta så bra som placeringen och rummet tillåter. Detta är på grund av att lyssningspositionen och rummet självt påverkar ljudet otroligt mycket. Våra mätsystem och Room Analyzer-mjukvaran hjälper dig att lösa de här problemen.

Mjukvaran är anpassad för senaste Windows 10 och är väldigt lätt att använda och har flera olika mätmetoder för att kräma ur det sista i anläggningen. Mätkurvorna ger dig information om var problemet ligger och du kommer märka att exempelvis stående vågor, rumsnoder och fasväxlingar påverkar även de bästa anläggningarna.

Specifikation:
• Högprecisions elektretmikrofon
• Tolerans ± 2 dB
• "Gooseneck" i metall
• Mikrofonhus i aluminium
• XLR-kontakter i aluminium
• Kablar medföljer

Mjukvara:
Ny mjukvara (v2.35 beta) med stöd för senaste Windows 10 finns att ladda ner här.

• Frekvensrespons - fullregister
• Mätning i realtid - RTA
• Rumsanalys
• 2D och 3D vattensfallsdiagram
• Avancerad ljudtrycksmätare - SPL
• Tidskorrigering - Delay Alignment


Lätt att använda
Mätsystem är vanligtvis avsedda att användas av för ändamålet utbildade personer, men Room Analyzer II pro är ett avancerat och precist mätsystem som är lekmän klarar av att hantera. Ett självklart hjälpmedel till alla som vill optimera sitt ljud. Oavsett prisklass så har du glädje av ett mätsystem.

 
 
Frekvensrespons - Full Range
Visar en exakt mätning för nogrann optimering av ljudet. Den blå linjen visar frekvensresponsen (tre olika upplösningar: Anechoic, Ambient & Raw) medan de röda staplarna visar efterklangstiden i rummet med en oktavs upplösning.

 
 
Real Time Frequency Analysis – RTA
Visar frekvensresponsen på en plats, med 1/3 oktavs upplösning.
Frekvensområde: 16 – 20000 Hz

 
 
Room Analyzer
Room Analyzer använder 4 svep för mer noggranna mätresultat och ger en högupplöst mätning i basområdet. Du kan välja 1 mätpunkt eller 3 mätpunkter för en genomsnittlig mätning av hela rummet. Ger info om ”Found Room Modes” informerar om funna problem och lämpliga åtgärder med Q-värde, frekvens och Gain. En 2D-graf visar även efterklangstiden. Frekvensområde: 16 – 250 Hz

 
 
2D och 3D vattenfallsdiagram
3D och 2D vattenfallsdiagram för analys av efterklang i rummet.
Frekvensområde: 16 – 20000 Hz
Tidsomfång: 0 – 200 ms

 
 
Avancerad SPL Meter - ljudtrycksmätare
Exakt ljudtrycksmätning med valbar längd och frekvensviktning. Visar kontinuerlig nivå och maxnivå tillsammans med valda medelvärden.

 
 
2D vattenfallsdiagram
2D vattenfallsdiagram för analys av efterklang i rummet
Frekvensområde: 16 – 250 Hz
Tidsomfång: 0 – 200 ms

 
 
Delay Alignment
Det nya verktyget Delay Alignment används för att tidskorrigera olika ljudkällor. Genom att mäta tidsskillnaden mellan ljud som kommer från högtalare eller subwoofer kan lämpliga justeringar göras för subwooferns placering eller fas.

 
 


Relaterade Produkter

XTZ Room Analyzer 2 Pro är ett avancerat system för att mäta rummets akustik. Tolerans ± 1 dB.
Automatisk subwoofer-kalibrering som effektivt motverkar resonanser i rummet. Ansluts mellan förstärkarens subwoofer-utgång och subwoofern.
St
Köp!
Stereoslutsteg från XTZ med ICEpower Class D-teknik. 2 x 300 Watt, justerbar gain, 113 dB S/N, Stereo- och monoläge, stöd för 19-tums rackmontage
St
Köp!
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).
Nya subförstärkaren XTZ SA-1 med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS, DSP-baserad signalprocess och inbyggd PEQ. Passar XTZ SUB 17 serien och SUB 16 serien. Garanti 5 år.
St
Köp!