DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema

St
Lägg i Kundvagn!
På lager, redo att skickas!
Produktkod: 12371

Beskrivning

Automatisk subwoofer-kalibrering som effektivt motverkar resonanser i rummet

Ett typiskt lyssningsrum uppvisar resonanser i basregistret, vilket drabbar även den bästa tänkbara subwoofern. Musikens inneboende detaljer maskeras av rumsresonanserna, som beslöjar ljudet med sitt sirapssega bullrande. Problemet är som mest uttalat när subwoofern är placerad nära väggar eller i rummets hörn. Ljudvågorna för bas är väldigt långa och kraftfulla och är därmed svåra att dämpa. Anti-Mode-teknologin eliminerar resonanserna från både högtalare och rum, genom automatiska equalizer-justeringar i både amplitud- och tidsdomän, med mycket noggrann digital signalbehandling och anti-phasing-teknologi. På detta sätt kan lyssnaren höra ända ner till de lägsta frekvenser subwoofern kan återge. Även transientåtergivningen förbättras dramatiskt och basen blir mycket mer kontrollerad.

Räcker inte autokalibreringen i min AV-receiver?
Nej. Frekvenssvepen som en hemmabioreceivers mätning använder är väldigt korta, så systemet får ingen en chans att "höra" vid vilka frekvenser det finns resonanser i rummet. Frekvenssvepen som genereras i DSPeaker Anti-Mode:s mätningar är flera sekunder långa, och kan höra och korrigera nivåerna på problemfrekvenserna. Det gäller att sänka dem precis lagom mycket, och lagom brant, så att utsignalen tillsammans med rummets förstärkning hamnar precis rätt. Skillnaden före/efter är förbluffande! Det är också väldigt lätt att jämföra det kalibrerade läget med det okalibrerade genom en knapptryckning på "Bypass".


TEST/MÄTNING: FÖRE KALIBRERING

DSPeaker mätning före kalibrering
FÖRE: Bilden visar vår egen mätning av basresponsen i ett typiskt rum. 12-tums subwoofer utan delningsfrekvens inställd. Kurvan ska vara så jämn som möjligt för att basen ska låta bra, men i och med att ljudvågorna för bas är långa, flera meter, så blir hela rummet som en baslåda. Vissa frekvenser förstärks ytterligare, andra frekvenser tappar i kraft när energin krockar. Resultatet blir onödigt mycket kraft på vissa frekvenser, som kan ge missljud i rummet samt en bumlig och dånande bas. Och eftersom andra frekvenser överröstas, och i vissa fall får så kallade utsläckningar får man ett basljud med färre detaljer.

TEST/MÄTNING: EFTER KALIBRERING MED DSPEAKER ANTI-MODE 8033 CINEMA

DSPeaker mätning efter kalibrering
EFTER: Denna bild visar hur basresponsen kan bli efter kalibrering med DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema. Topparna är undertryckta så att ljudet på problemfrekvenserna spelas upp på lägre nivå än de ursprungligen gjort, men rummet hjälper till att förstärka upp dem till rätt nivå. Dalarna, eller dipparna, i frekvensgången har därmed också jämnats ut eftersom flera av frekvenserna får rätt förutsättningar för att hamna på jämnare nivåer. I och med jämnare nivåer på över hela basregistret så går det även att höja totala ljudnivån utan att resonanserna tar över.


Mätningarna är gjorda med XTZ Room Analyzer II Pro

 

 

LÄTT ATT ANVÄNDA
DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema är mycket användarvänlig. Kalibreringsprocessen är helt automatisk, och genererar frekvenssvep till mikrofonen på den önskade lyssningsplatsen (eller flera mätpunkter) och mäter den kombinerade överföringsfunktionen av subwoofer/rum-systemet. Kalibreringen startas enkelt med en knapptryckning och behöver bara göras en gång, sedan kopplar man ur mikrofonen.

DSPeaker Anti-Mode ska sitta ansluten mellan förstärkarens subwoofer-utgång och ingången på subwoofern. DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema har vanliga RCA-kontakter (1 in, 1 ut), sådana som finns på majoriteten av alla hemmabioförstärkare. Insignalen tas från 1-output på hemmabioförstärkaren. Utsignalen kopplas till lågnivåingången på subwoofern.

 

DSPeaker har en latens på 2,7 ms, så se till att köra DSPeaker Anti-Mode-kalibreringen först och AV-receiverns autokalibrering efteråt, så kan receivern ställa nivån och fördröjningen på signalen rätt.

 


TVÅ SUBWOOFERS
Det går också alldeles utmärkt att kalibrera dubbla subwoofers, bara sätt en y-split på DSPeaker:ns utgång så att båda subbarna får samma signal. Mätningen som görs ska plocka upp ljudet från båda subbarna eftersom de påverkar varandra.

 

 

FYRA SUBWOOFERS
Det går till och med att kalibrera fyra subwoofers. Använd totalt 3 stycken y-splittar på DSPeaker:ns utgång så att alla fyra subbarna får samma signal.


 

SPECIFIKATIONER
Strömförbrukning: 1,2 W
Ingångskänslighet: Linjenivå (1,0 Vrms nominellt, 1,75 Vrms max)
Frekvensomfång (-3 dB): 5-160 Hz
Dynamikomfång (unweighted): > 90 dB

Korrigeringsomfång: 16 - 160 Hz
Latens: 2.7 ms
Anti-Mode-filter: 28
Lift-filter: 20 Hz, 30 Hz

 

MANUAL (PDF)

http://www.dspeaker.com/fileadmin/datasheets/dspeaker/antimode8033CinemaSIIen.pdfRelaterade Produkter

XTZ Room Analyzer 2 Pro är ett avancerat system för att mäta rummets akustik. Tolerans ± 1 dB.
St
Köp!
DSPeaker Anti-Mode rumskalibrering för subwoofer. Ingångar för L och R från förstärkare med motsvarande pre out.
St
Köp!
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).

Beräknad leverans: slutet av maj