XTZ SUB 12.17 Mattsvart demo

St
Lägg i Kundvagn!
På lager, redo att skickas!
Produktkod: 12639

Beskrivning

XTZ SUB 12.17 - Aktiv subwoofer med kraftfull och exakt basåtergivning

 

Genom att ersätta den tidigare modellen, 99W12.16, måste XTZ SUB 12.17 uppfylla mycket höga förväntningar på kraft och precision. Att framkalla mycket djupbas med en hög ljudtrycksnivå från en subwoofer i denna storlek är en utmaning. Elementet i SUB 12.17 måste vara kraftfullt men ändå mycket styvt och samtidigt extremt lätt för att uppnå högsta precision och maximal effekt. Därför används ett element som har sitt ursprung från XTZ Cinema-serien, detta element är kapabelt att uppnå upp de höga målen. Den kraftfulla, men ändå energieffektiva förstärkaren arbetar i klass D och ger 500W RMS och 800W toppeffekt. Oavsett vilket stereo eller hemmabiosystem kombinerar SUB 12.17 en mycket kraftfull bas med högsta precision och flexibilitet på grund av ovanligt många inställningsmöjligheter.


Tester av XTZ SUB 12.17, ett urval
XTZ SUB 12.17 - Bästa köp - Ljud & Bild
XTZ SUB 12.17 - Ljud&Bild

mars 19 - 2016

"XTZ-subwoofern ställer upp i ett ganska så tufft sällskap. Sub 12.17 är en av de mer kompakta testdeltagarna – och den billigaste – men den är inte sämre än någon av dem vare sig när det gäller ljudtryck eller ljudkvalitet."

"Och när det gäller byggkvalitet och finish så ger XTZ de andra testdeltagarna en svår match. Testets bästa köp!"

-Audun Hage

+ Precis
+ Musikalisk
+ Naturlig
- Inget

XTZ SUB 12.17 - Tidningen HemmaBio gillar
XTZ SUB 12.17 - HemmaBio Tidningen
december 21 - 2015


"Med risk för att bli tjatig måste jag hylla XTZ:s nyaste basskapelse, också utan att lägga in någon prisaspekt i bedömningen. Vi erbjuds kompetent subbasåtergivning hela vägen ner i subkontraoktaven, justeringsmöjligheter för både rums- och smakanpassning och effekt nog att skaka om vilken normalstor hemmabio som helst. Men inte nog med det, priset placerar XTZ SUB 12.17 i en alldeles egen nisch, och den gör inte ens bort sig mot dubbelt så dyra konkurrenter. I sin egen prisklass är XTZ SUB 12.17 helt ensam att prestera bas på detta fullvuxna sätt, och för att vara tydliga: Vi gillar SUB 12.17 stenhårt!"

- Jonas Bryngelsson, HemmaBio Tidningen

Toppbetyg!

  Läs hela testet   Läs hela testet (PDF)

 

 

Element

Till följd av egen utveckling, har elementet av SUB 12.17 utvecklats från element från Cinema-serien som är hyllad för sin precision och kraft. Detta höghastighets element är tillverkad av extremt lätta, men styva material, där impuls beteende och noggrannhet är tagit i beaktning. 800W’s Class-D förstärkaren producerar både kontrollerad och djup bas i hemmabio rummet, samt inför en diskret god grund för att njuta av musik. Dess perfekta distorsionsegenskap vid lång slaglängd ger högre utrymme för maximal dynamik.

 

Kabinett

De massiva kabinetten för SUB 12.17 består av 25 mm MDF som har en stor mängd intern tvärstag för att säkerställa maximal stabilitet. Mängden material och förstärkning leder till den höga vikten på SUB 12.17. Dessutom den enorma stabiliteten hos denna konstruktion dämpar eventuella resonanser effektivt och ger elementet en idealisk miljö. Kombinerat med dämpande material, spelar subwoofern med en maximal kontroll och högsta dynamik. I och med den perfekta storleken av kabinettet kontra elementets parametrar så är basen extremt noggrann och exakt.

 

Finish

XTZ SUB 12.17 kan helt integreras i allas hem tack vare de tre olika färgerna: mattsvart, högblank svart och matt vit. Den flerskiktade färgen är noggrant slipad och polerad och garanterar därmed ett extremt sofistikerat utseende. Rundade kanter ger ett mer distinkt utseende.

 

Terminal

Den bakre terminalen erbjuder guldpläterade RCA- och XLR-ingångar vilket gör att SUB 12.17 kan även användas i studiomiljöer. Både övergångsfrekvensen, liksom nivån och fasen kan justeras exakt vid terminalen. Du hittar också switch för EQ val här.

 

Frontskydd

Det akustiska materialet som används för fronten på subwoofern är täckande men samtidigt 100 % transparent för ljudet. Det skyddar elementet från potentiella skador utan att kompromissa med ljudkvaliteten.

Ljudjusteringar

På bakpanelen i aluminium ger SUB 12.17 flera möjlighet att konfigurera ljudet av subwoofern med hjälp av 3 EQ-lägen genom att använda vippströmbrytare. EQ "REF" ger maximalt djup i basen, "EQ1" skär de lägsta frekvenserna för att anpassa ljudet i mindre rum med hög "room-gain". "EQ2" lyfter även de övre basfrekvenserna för att uppnå en ”punchig” bas. Dessutom kan SUB 12.17 justeras med hjälp av medföljande pluggar för basreflexrören. Om båda rören är stängda beter sig SUB 12.17 som en sluten lådkonstruktion med maximal precision och en tidigare avrullning av basresponsen. Med öppen port/öppna portar jobbar subwoofern som basreflexkonstruktion.

 

XTZ SUB 12 EQ grafer

 

EQ REF - Ger en utökad frekvensåtergivning för den allra djupaste basen, men försiktighet bör vidtas för att säkerställa att de lägre frekvenserna inte är överrepresenterade och kan därmed ge en "långsam" basåtergivning beroende på rummets geometri, placering av basen och lyssningspositionen.

EQ 1 - Är en direkt motåtgärd till en "långsam" basåtergivning på grund av rummets efterklang och därmed överrepresenterade låg bas. Genom att höja nedre gränsfrekvens kommer basen att bli mer kontrollerad.

EQ 2 - Ger även mer energi i övre basområdet vilket ger en mer "punchig" och "snabb" basåtergivning.

 

XTZ SUB 12 series port tuning

 

Portavstämning - hög frekvens - Utan pluggar i portarna kommer subwoofern att ge en "snabb" och "kraftfull" bas karaktär. Den kommer att producera ökad återgivning högre upp i frekvensområdet.

Portavstämning - medel hög frekvens - Om den vänstra porten på subwoofern är blockerad och den högra porten är öppen, kommer detta att ge en bas med en ökad återgivning av medel höga frekvenser.

Portavstämning - låg frekvens - Om den högra porten på subwoofern är blockerad och den vänstra porten är öppen, kommer detta att ge en djup bas med en ökad återgivning i de lägre frekvenserna.

Sluten låda - Med båda portarna blockerade jobbar subwoofern som sluten låda och det ger en torr och kontrollerad bas karaktär med en jämn avrullning.

 

SPECIFIKATIONER XTZ SUB 12.17

 

Konstruktionstyp 12" aktiv hybrid subwoofer (Basreflex / Sluten)
Basregister 1 x 300 mm (12") High-Speed Ultra-Long-Stroke (Polymerförstärkt bomull)
Förstärkare 1 x High-End Class-D-förstärkare
Frekvensrespons 19 - 160 Hz (+/- 3 dB)
Effekt 800 W Peak / 500 W RMS, Class-D
Fas Variabel 0 - 180°
Delningsfrekvens Variabel 40 - 160 Hz, Bypass
Terminal 2 x RCA, XLR
Ljudinställningar Basreflex / Sluten (2 portar), 3 x EQ (REF, EQ1, EQ2)
Frontskydd Svart
Fötter 4 x Gummispikar (M6-gänga)
Dimensioner 395 x 510 x 400 mm (B x H x D) (Höjd inkl. fötter)
Vikt 25,9 kg
Färger Mattsvart, högblank svart, mattvit
Garanti 5 år (Elektronik: 2 år)
Kvantitet 1 st

BRUKSANVISNING / MANUAL

XTZ SUB 12.17: Ladda ner (PDF, ca 2,3 MB)
Relaterade Produkter

XTZ Room Analyzer 2 mäter akustiken i ditt rum. Tolerans ± 2 dB.
XTZ Room Analyzer 2 Pro är ett avancerat system för att mäta rummets akustik. Tolerans ± 1 dB.
Med Sub 12.17 visar XTZ var skåpet ska stå. Kraftfull och detaljerad bas, 12-tum, 500W RMS / 800 W Max.
BÄST I TEST! XTZ SUB 12.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).