XTZ SUB 10.17 Mattvit demo

St
Lägg i Kundvagn!
På lager, redo att skickas!
Produktkod: 12637

Beskrivning

XTZ SUB 10.17 - Aktiv subwoofer med kraftfull och exakt basåtergivning

 

Genom att ersätta den tidigare modellen, XTZ 99W10.16, måste SUB 10.17 uppfylla mycket höga förväntningar på kraft och precision. Att framkalla mycket djup bas med en hög ljudtrycksnivå från en subwoofer som har en mer estetisk storlek är en utmaning. Elementet för SUB 10.17 måste vara kraftfullt men ändå mycket styvt och samtidigt extremt lätt att uppnå högsta precision och maximal effekt. Därför används ett element som har sitt ursprung från den berömda Bio-serien, detta element är kapabelt att uppnå upp de höga målen. Den kraftfulla, men ändå energieffektiva förstärkaren arbetar i klass D och ger 500W RMS och 800W toppeffekt. Oavsett vilket stereo eller hemmabio system kombinerar SUB 10.17 mycket kraftfull bas med högsta precision och flexibilitet på grund av dess goda inställningsmöjligheter.

 

Element

Till följd av egen utveckling, har elementet av 10.17 utvecklats från element ur XTZ Cinema-serien som är hyllad för sin precision och kraft. Detta höghastighetselement är tillverkat av extremt lätta, men styva material, där impuls beteende och noggrannhet är taget i beaktning. 800W’s Class-D förstärkaren producerar både kontrollerad och djup bas i hemmabio rummet, samt inför en diskret god grund för att njuta av musik. Dess perfekta distorsionsegenskap vid lång slaglängd ger högre utrymme för maximal dynamik.

 

Ljudjusteringar

På bakpanelen i aluminium ger 10.17 flera möjligheter att konfigurera ljudet av subwoofern med hjälp av 3 EQ-lägen genom att använda vippströmbrytare. EQ-läget "REF" ger maximalt djup i basen, "EQ1" filtrerar de lägsta frekvenserna för att anpassa ljudet i mindre rum med hög "room-gain". "EQ2" lyfter även de övre basfrekvenserna för att uppnå en ”punchig” bas. Dessutom kan 10.17 justeras med hjälp av medföljande pluggar för bas reflexrören. Om båda rören är stängda beter sig 10.17 som en sluten lådkonstruktion med maximal precision och en tidigare avrullning av basresponsen. Med öppen port/portar jobbar subwoofern som en basreflexkonstruktion.

 

   
EQ REF
Ger en utökad frekvensåtergivning för den allra djupaste basen, men försiktighet bör vidtas för att säkerställa att de lägre frekvenserna inte är överrepresenterade och kan därmed ge en "långsam" basåtergivning beroende på rummets geometri, placering av basen och lyssningspositionen.

EQ 1
Är en direkt motåtgärd till en "långsam" basåtergivning på grund av rummets efterklang och därmed överrepresenterade låg bas. Genom att höja nedre gränsfrekvens kommer basen att bli mer kontrollerad.

EQ 2
Ger även mer energi i övre basområdet vilket ger en mer "punchig" och "snabb" basåtergivning.
Portavstämning - hög frekvens
Utan pluggar i portarna kommer subwoofern att ge en "snabb" och "kraftfull " baskaraktär. Den kommer att producera ökad återgivning högre upp i frekvensområdet.

Portavstämning - medel hög frekvens
Om den vänstra porten är blockerad och den högra porten är öppen, kommer detta att ge en bas med en ökad återgivning av medel höga frekvenser.

Portavstämning - låg frekvens
Om den högra porten är blockerad och den vänstra porten är öppen, kommer detta att ge en djup bas med en ökad återgivning i de lägre frekvenserna.

Sluten låda
Med båda portarna blockerade jobbar subwoofern som sluten låda och det ger en torr och kontrollerad bas karaktär med en jämn avrullning.

 

Kabinett

De massiva kabinetten för 10.17 består av 25 mm MDF som har en stor mängd intern tvärstag för att säkerställa maximal stabilitet. Mängden material och förstärkning leder till den höga vikten på 10.17. Dessutom den enorma stabiliteten hos denna konstruktion dämpar eventuella resonanser effektivt och ger elementet en idealisk miljö. Kombinerat med dämpande material, spelar subwoofern med en maximal kontroll och högsta dynamik. I och med den perfekta storleken av kabinettet kontra elementets parametrar så är basen extremt noggrann och exakt.

 

Lacken

XTZ SUB 10.17 kan helt integreras i allas hem tack vare de tre olika färgerna: mattsvart, högblank svart och matt vit. Den flerskiktade färgen är norggrant slipad och polerad och garanterar därmed ett extremt sofistikerat utseende. Rundade kanter ger ett mer distinkt utseende.

 

Terminal

Den bakre terminalen erbjuder guldpläterade RCA- och XLR-ingångar vilket gör att SUB 10.17 kan även användas i studiomiljöer. Både övergångsfrekvensen, liksom nivån och fasen kan justeras exakt vid terminalen. Du hittar också switch för EQ val här.

 

Frontskydd

Det akustiska materialet som används för fronten är täckande men samtidigt 100 % transparent för ljudet. Det skyddar elementet från potentiella skador utan att kompromissa med ljudkvaliteten.

 

 

Konstruktionstyp: 10" aktiv hybrid subwoofer (Basreflex / Sluten)
Basregister: 1 x 250 mm (10") High-Speed Ultra-Long-Stroke (Polymerförstärkt bomull)
Förstärkare: 1 x High-End Class-D-förstärkare
Frekvensrespons: 20 - 160 Hz (+/- 3dB)
Effekt: 800 W Peak / 500 W RMS, Class-D
Fas: Variabel 0 - 180°
Delningsfrekvens: Variabel 40 - 160Hz, Bypass
Terminal: 2 x RCA, XLR
Ljudinställningar: Basreflex / Sluten (2 portar), 3 x EQ (REF, EQ1, EQ2)
Frontskydd: Svart
Fötter: 4 x gummi-spikes (M6-gänga)
Dimensioner: 320 x 430 x 380mm (B x H x D) (Höjd inkl. fötter)
Vikt: 19,5 kg
Färger: Mattsvart, högblank svart, mattvit
Garanti: 5 år (Elektronik: 2 år)
Kvantitet: 1 st

 Relaterade Produkter

XTZ Room Analyzer 2 mäter akustiken i ditt rum. Tolerans ± 2 dB.
Semi-balanserad mono subwoofer-kabel på 2 meter från svenska Supra Cables. Låg kapacitans och hög störimmunitet möjliggör längre ledningsdragning.
Med Sub 12.17 visar XTZ var skåpet ska stå. Kraftfull och detaljerad bas, 12-tum, 500W RMS / 800 W Max.
XTZ SUB 10.17 Edge har en helt nyutvecklad, mer avancerad, förstärkare med ICEpower-teknologi på 700 Watt RMS. Nya förstärkaren (som heter XTZ SA-1) klarar högre ljudtryck, renare ljud och har mer kontroll. Nytt är även en inbyggd ställbar parametrisk EQ (PEQ).
St
Köp!